De 11-koppige band Smelly Kitchen pakt je beet en laat je niet meer los. FOTO: Marcel Kentin
De 11-koppige band Smelly Kitchen pakt je beet en laat je niet meer los. FOTO: Marcel Kentin (Foto: Marcel Kentin)

Centree pakt uit met Openlucht Retro Café

Wegens het enorme succes van twee jaar geleden organiseert de Stichting Centree - op veler verzoek - zaterdag 17 augustus de tweede editie van het Centree Openlucht Retro Café. Tijdens deze jaarlijkse zomereditie wordt het Kerkplein in Zierikzee van 15.00 tot 23.30 omgetoverd tot één groot en sfeervol openlucht retro café met een programma voor jong en oud. De entree voor dit evenement is gratis.

ZIERIKZEE - Voor deze speciale zomereditie van Centree wordt een oud café leeggehaald en gaan we terug naar de 'good old sixties en seventies'. "We gaan samen spelletjes doen, plaatjes draaien en pelpinda's knabbelen en dat alles in de zeer sfeervolle retrosetting in de openlucht!", vertelt Frank van Asten voorzitter van de Stichting Centree. "Het wordt minstens zo gezellig als twee jaar geleden alleen dit jaar pakken we qua muzikale programmering extra uit!"

Vanaf 16.00 uur start het muzikale programma met jong, lokaal talent met optredens van pianiste Isis Pokorni en zangeres Nicole Leegemaate, winnaars van de vijfde editie van Talent van Schouwen-Duiveland. Vervolgens is het om 17.00 uur de beurt aan de uit Vlissingse afkomstige band Wild May West. Zij spelen al jaren menig kroeg en festival in de rockabilly- en blues scene plat met hun 'feelgood music' waarop prima gedanst kan worden. Singer/songwriter Peetman, die zichzelf omschrijft als een cowboy gevangen in het lichaam van een Zeeuw, speelt vanaf 18.45 uur een set met hoofdzakelijk country en blues.

"Iedereen die van soul houdt, moet zeker langskomen! Steffen Morrison, die vorige maand nog hoge ogen scoorde met zijn optreden tijdens het North Sea Jazz Festival en net terug is van een tour door Spanje, komt langs om samen met zijn te gekke band ons café op zijn kop te zetten. En daar kijken we ontzettend naar uit!" zegt van Asten. "En, als iedereen dan lekker opgewarmd is, hebben we vanaf 22.00 uur nog een te gekke afsluiter. De 11-koppige band Smelly Kitchen, met daarin een aantal local heroes, pakt je beet en laat je niet meer los dankzij hun funky sound en te gekke live performance. Een betere afsluiter als deze band die onder andere op Concert at Sea en de Gentse Feesten heeft gestaan, kunnen we niet wensen!"

Ook op het gebied van retrotainment is er van alles te beleven. Zo komt Barbershop van Dam uit Zierikzee langs om stoere jongens en échte mannen authentiek te knippen en scheren. "Natuurlijk mag de Spel-o-theek, compleet met de I'm so Retro Bingo Show, sjoelbakken en pim-pam-pet-pret, niet ontbreken." aldus van Asten. "Ook voor de kids is er van alles te doen." Kijk voor alle info op www.centree.nl

Meer berichten