Zeeuwse paarden met bespannen sjezen rijden door het dorp naar de Burghse Ring. FOTO: PR
Zeeuwse paarden met bespannen sjezen rijden door het dorp naar de Burghse Ring. FOTO: PR (Foto: Picasa)

Nostalgische activiteiten

De Burghse Dag wordt op zaterdag 10 augustus voor de 29ste keer gehouden. Deze feestelijke dag is uitermate geschikt om even terug te gaan in de tijd. Het is namelijk een dag vol van diverse nostalgische activiteiten, verspreid over het grootste deel van het dorp.

BURG-HAAMSTEDE - De feestelijke opening vindt plaats om 9.30 uur. Voorafgegaan door de muziek en de Burghse vlag, gedragen door kinderen, trekt een stoet in klederdracht samen met de genodigden in met Zeeuwse paarden bespannen sjezen door het dorp naar de Burghse Ring. Na de openingsceremonie wordt de Burghse Vlag gehesen, waarna de genodigden strijden om de 'Burghse Peer', de aftrap voor een dagvullend programma van ringrijden rondom de kerk op sjezen en in de Kerkstraat op paarden. Daarnaast is er voor ieder wat wils: Een kunst- en creamarkt waar enkele tientallen kunstenaars en beoefenaars van handnijverheid hun vaardigheden vertonen, het 'Ot en Sienstraatje' voor de kleintjes. Onder leiding van vrijwilligers kunnen kinderen ringsteken op de rug van pony's en andere spelletjes doen of zich gratis laten schminken. Op en om de Karolingische Ringwalburg zijn de Boerenmarkt, het paardenfeest met vele diverse demonstraties, oude ambachten en oude voertuigen te vinden. De prachtigste oude auto's, motoren en legervoertuigen zijn hier te bewonderen. Er is een grote braderie en op het podium wordt de hele dag door muziek gemaakt, gedanst en klederdrachtdemonstraties gegeven. Ook aan de inwendige mens is gedacht, op diverse plaatsen zijn horecapunten voor een natje en een droogje.

Doprsbarbecue

Voorafgaand aan de Burghse Dag is er op donderdag 8 augustus een dorpsbarbecue. Kaarten zijn te koop bij Bakkerij inde Soete Suikerbol, Verton Schoenen en Cees Dijkman Vliegers. Kosten bedragen 12,50 euro per persoon, inclusief buffet met een ijsje na en een consumptie. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar betalen 7,50 en kinderen tot en met 5 jaar eten gratis.

Alles op een rijtje

De Burghse Dag is op zaterdag 10 augustus van 9.30 tot 17.00 uur. Vertrekpunt van de stoet naar de Ring 9.20 uur, vanaf de kruising Hogeweg/J.M. Beijelaan. Hijsen van de Burghse Vlag op de Burghse Ring door de burgemeester tussen 9.30 en 10.00 uur. Bezoekers wordt verzocht zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen vanwege de grote drukte. Er kan wel gratis geparkeerd worden bij de Molenberg. Vanaf daar rijden paardentrams naar het dorp.


 

Meer berichten