Kom geheel in stijl gekleed naar de voorstelling Vuurdoop van De Rederijkers.
Kom geheel in stijl gekleed naar de voorstelling Vuurdoop van De Rederijkers. (Foto: )

Ga geheel in stijl naar de voorstelling

De Rederijkers Zierikzee spelen traditioneel historische gebeurtenissen uit tegen de achtergrond van monumentaal Zierikzee. Dit jaar belichten ze het jaar 1974, met de voorstelling Vuurdoop.

ZIERIKZEE - Hoewel dat alweer 45 jaar historie is voelt dit tijdperk voor ietsepietsie oudere mensen als kortgeleden omdat het zo'n kleurrijke periode was.
Nooit eerder hebben de Rederijkers zo'n recent tijdsbeeld belicht. Het bracht hen op het idee om het publiek uit te dagen gekleed te komen in de stijl van de jaren 70. Zeker niet verplicht natuurlijk maar hoe geweldig zal het zijn om gezamenlijk terug te duiken in de tijd van kleurige kleding, wijde broekspijpen, korte rokjes, lang haar en bakkebaarden. De Rederijkers zetten iedere avond de origineelst geklede man of vrouw in het zonnetje.

In Vuurdoop zien we een groep amateurtoneelspelers worstelen, niet alleen met hun toneeltekstje maar vooral met hun persoonlijke situatie in dit roerige jaar 1974.

Vuurdoop wordt gespeeld op het terrein van het scoutinggebouw aan de Van Veenlaan in Zierikzee. Dat terrein is toegankelijk voor minder validen. Het overgrote deel van de voorstelling vindt overdekt plaats. Er worden acht voorstellingen gespeeld op 4, 5, 6, 7, 11, 12, 13, 14 september. Kaartverkoop via de website van de Rederijkers.

rederijkerszierikzee.nl
 

Meer berichten