Schouwen-Duiveland kent vele, verschillende mooie jaarlijkse evenementen. De Trekkertrek Dreischor is er daar één van. FOTO: Bas van Ast
Schouwen-Duiveland kent vele, verschillende mooie jaarlijkse evenementen. De Trekkertrek Dreischor is er daar één van. FOTO: Bas van Ast (Foto: )

Trekkertrek is rook, kracht en bier

Rokende trekkers zien? Brullende motoren horen? Lekker bieren erbij? Drie keer ja? Dan zit en staat u zaterdag 7 september aan de Boogaardweg in Zonnemaire bij de vijfde editie van Trekkertrek helemaal goed. De organisatie vertelt wat er allemaal bij dit prachtige festijn komt kijken. "Het is allemaal niet zomaar voor elkaar."

door Gerrit van Loon

ZONNEMAIRE – De organisatie is wederom in handen van Vereniging Evenementen Dreischor, die de vijfde keer Trekkertrek niet of nauwelijks veranderingen doorvoert. "De opzet blijft hetzelfde", laat Wilco de Groen van de organisatie weten. Sinds vorig jaar is de Trekkertrek op het terrein van familie de Vlieger aan de Boogaardweg te Zonnemaire. De eerdere edities waren nog 'thuis' bij familie Poot in Dreischor.

"Maar omdat de Trekkertrek een steeds groter aantal deelnemers en toeschouwers trok, moest er naar een ruimere locatie worden gezocht. Deze kwam, dankzij de familie de Vlieger, al snel in beeld. En zo werd vorig jaar daar alles op poten gezet. Dat was een groot succes. Met een bezoekersaantal van 1000 en zo'n 135 deelnemers, mag de Trekkertrek Dreischor met recht een mooi evenement genoemd worden."

Groter groeien wil de organisatie niet. "Dit vanwege alle regels waar we ons aan moeten houden. Het is allemaal niet zomaar voor elkaar. Wij moeten zorgen voor onder andere een goed veiligheidsplan, verzekeringen en vergunningen. Er worden nogal wat eisen gesteld. Eer het 7 september is, hebben wij al heel wat vergaderingen achter de rug", aldus De Groen.

Feestje voor iedereen

"Voor Trekkertrek Dreischor in de toekomst zal hoogstwaarschijnlijk dezelfde opzet gehanteerd worden. Onze enige ambitie is dat het elk jaar weer net zo gezellig is als het jaar ervoor. Trekkers kijken, biertje erbij en een potje 'ouwehoeren'! Gewoon een mooi feestje voor iedereen."

Sport-trekkers

Op de Trekkertrek wordt er gestreden in de volgende klassen: tot 2 ton, 2,5 ton, 3,5 ton, 4,5 ton, 5,5 ton, 6,5 ton en 7,5 ton. Ook aan de dames is gedacht. Zij kunnen starten in de 2,5 ton en de 3,5 ton. "Dit jaar hebben we een mooi aantal sport-trekkers uitgenodigd, die voor onze bezoekers een demonstratie komen geven. Dit belooft een vlammend schouwspel te worden."

Kleinschalig is de kracht

'Ons doel is om een gezellig en spannend evenement neer te zetten', benadrukt de organisatie nog eens. Trekkertrek is toegankelijk voor iedereen. Zowel voor de Zeeuwse inwoners als de toeristen. "Het kleinschalige van ons evenement, mede dankzij de inzet van de vrijwilligers en sponsoren, is juist de kracht van het spektakel."

Het terrein gaat zaterdag 7 september open om 10.00 uur. De entree bedraagt 5,00 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis het terrein op.

Betreden van het wedstrijdterrein is voor bezoekers geheel voor eigen risico. De organisatie van de Trekkertrek is niet aansprakelijk voor eventuele lichamelijke of materiële schade. Ongeacht hoe de schade is ontstaan. Op het evenemententerrein kunnen beeldopnames worden gemaakt. Bij het betreden van het evenemententerrein gaan bezoekers hier stilzwijgend mee akkoord. Vanwege de AVG-privacywet. Maar wie wil er nu niet herkenbaar op de foto met van die prachtige, krachtige trekkers?

Meer berichten