Joke Bruijs. FOTO: Mark Uyl
Joke Bruijs. FOTO: Mark Uyl (Foto: Mark Uyl)

Smalstad twee weken in de spotlights

Na het succes van 'Dichter bij Cats' (september 2018) brengen Stichting Cultuur en Erfgoed Brouwershaven (SCEB) en Brouws Museum een nieuw programma met de veelbelovende titel 'Rotjeknor en Brouwse Bruis'.

BROUWERSHAVEN - Van 14 tot en met 28 september 2019 staat de smalstad in het teken van het Brouwershaven in de negentiende eeuw, als levendige voorhaven van Rotterdam. Twee weken lang is er een gevarieerd programma voor jong en oud, met tentoonstellingen, muziek, theater en een historische kermis.

Monumentendag

Ook deze keer wordt de manifestatie gekoppeld aan Open Monumentendag, waarvoor gemeente Schouwen-Duiveland dit jaar het landelijke hoofdpodium is. Het thema van OMD 2019 luidt: Plekken van plezier. Een uitgelezen kans om via de 'levende kunsten' een heel andere kant van Brouwershaven voor het voetlicht te brengen.

Opening

Op zaterdag 14 september om 15.00 uur wordt de manifestatie officieel geopend door wethouder Jacqueline van Burg. Niemand minder dan Joke Bruijs, de grande dame van het Rotterdamse lied, zorgt voor de muzikale omlijsting. Ook vertolkt zij een aantal nummers samen met de PartyPuberZ, de schoolband van Pontes Pieter Zeeman.

Tentoonstelling

Gedurende de gehele manifestatie zal in de Grote of Sint Nicolaaskerk een tentoonstelling te zien zijn over de 'Plekken van Plezier in Brouwershaven in de 19e eeuw'. Parallel is eveneens in de kerk een expositie te zien over de Rotterdamse Tramweg Maatschappij (RTM), het vervoermiddel waarmee Brouwershaven indertijd met Rotterdam verbonden was. Van 19 tot en met 21 september wordt het centrum van Brouwershaven het decor voor een historische kermis. En op zaterdag 28 september wordt de manifestatie in stijl afgesloten met een Shantykoren-festival.

Kijk voor het volledige programma op www.brouwershaven.nu

Meer berichten