In De Punt draait het allemaal om repareren

ZIERIKZEE - Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Repair café Zierikzee Poortambacht houdt iedere tweede zaterdag van de maand een Repair Café.

In Stadsboerderij de Punt in Zierikzee draait het op 14 september allemaal om repareren. Tussen 10.00 en 14.00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om te helpen bij alle mogelijke reparaties. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... Alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, wil Repaircafé Zierikzee Poortambacht bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, in Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen." Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En ontdekken dat er heel veel kennis in de buurt aanwezig is.

Meer berichten