Foto:

Salonensemble Delta Quintet in kerk Haamstede

HAAMSTEDE - Salonensemble Delta Quintet geeft op vrijdag 20 september een concert in de Hervormde Kerk van Haamstede. Aanvang 20:00 uur; de toegang is gratis, aan de uitgang is er collecte voor het onderhoud van het orgel van deze kerk. Het belooft weer een boeiende avond te worden want de leden van het Delta Quintet zijn zeer enthousiaste musici. 
Ze spelen in de klassieke bezetting van strijkers (drie violen en cello) met piano. Zij beheersen een repertoire van Weense salonmuziek, evergreens, swingende oude jazz, Engelse wals, warme zigeunerklanken, volksmuziek, prachtige tango's en licht klassiek. In de loop van de jaren schreef Peter van der Veer nog een honderdtal arrangementen met een eigen deltaquintet-stijl: warme klankkleuren en afwisseling door solo-passages voor alle instrumenten. Daarnaast ontwikkelde zich de aandacht voor klassieke muziek als onderdeel van een salonmuziekprogramma.
Zij hebben ook veel ervaring in deels-professionele orkesten voor opera, operette en musical. Delta Quintet speelt daarnaast op velerlei locaties. Zo zijn zij al jaren gast op het Rotterdams festival: De dag van de romantische muziek.

Meer berichten