Mevrouw Van der Haven heeft door het doorknippen van het reddingstouw de locatie officieel geopend. FOTO: Eddy van Well
Mevrouw Van der Haven heeft door het doorknippen van het reddingstouw de locatie officieel geopend. FOTO: Eddy van Well (Foto: EDDY VAN WELL)

Vrijwilligers in het zonnetje gezet én nieuwe locatie geopend

De nieuwe stallings- en trainingslocatie van Strandreddingsbrigade Westerschouwen is op zaterdag 31 augustus officieel geopend tijdens een afsluitende barbecue voor de vrijwillige lifeguards. Tijdens deze bijeenkomst is de naam van de nieuwe locatie bekend gemaakt. Ook zijn drie zeer gewaardeerde vrijwilligers in het zonnetje gezet door ze als Lid van verdienste te benoemen.

RENESSE - Sinds de zomer van 2019 beschikt de Strandreddingsbrigade over een eigen stallingslocatie voor al haar materiaal. Het operationeel materieel wordt gedurende de zomer hier gestald en in de winter biedt het ook een veilige haven voor de boten en waterscooters. Tevens dient de locatie als ruimte voor voorraden en trainingsdoeleinden. Waar in het verleden het materieel verspreid werd opgeslagen heeft het nu een centrale plek.

De oorsprong

De vereniging vindt haar oorsprong nog voordat het in de huidige vorm bestond. De heer en mevrouw Van der Haven hebben al in de jaren '70 de grondbeginselen gelegd voor wat in 1990 de Strandreddingsbrigade Westerschouwen zou worden. Bijna dertig jaar na de oprichting van de vereniging is de naam 'Van der Haven' weer terug in de vorm van een stallings- en trainingslocatie voor de lifeguards. Mevrouw Van der Haven heeft door het doorknippen van het reddingstouw de locatie officieel geopend. Hierbij gaf zij ook inzicht in waarom het echtpaar toentertijd de verantwoording kreeg voor het opstarten: zij waren namelijk de enigen met een zwemdiploma.

Lid van verdienste

De vrijwilligers Yvonne van Spil, Eddy van Well en Cris Amende zijn benoemd tot lid van verdienste voor diens jarenlange inzet. Deze vrijwilligers zijn respectievelijk 26, 25 en 24 jaar actief voor de Strandreddingsbrigade Westerschouwen. Deze grote inzet was niet alleen te merken op het strand, maar ook in de organisatie van de vereniging.

Yvonne van Spil en Cris Amende zijn bedankt voor de bijdrage die zij hebben geleverd aan de organisatie van de opleidingen binnen de Strandreddingsbrigade. Daarnaast zijn Cris Amende en Eddy van Well in het bijzonder bedankt voor diens bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatiestructuur.

Kijk ook eens op www.strandreddingsbrigade.nl

Meer berichten