Nationale ombudsman Reinier van Zutphen. FOTO: Thierry Schut
Nationale ombudsman Reinier van Zutphen. FOTO: Thierry Schut (Foto: Thierry Schut)

De ombudsman op tour door Zeeland

Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en zijn team zijn van woensdag 2 tot en met zaterdag 5 oktober op pad in Zeeland. Zij gaan daar met zo veel mogelijk inwoners, bestuurders en medewerkers van (overheids)instanties in gesprek.

ZEELAND - Tijdens deze provincietour wil de Nationale ombudsman een goed beeld krijgen van wat er speelt tussen de inwoners van Zeeland en de overheid. Het team van de ombudsman trekt daarbij samen op met de Zeeuwse ombudsman.

Pop up-huiskamer

Vanuit hun pop up-huiskamer, een mobiel huiskamertje van 3 bij 3 meter, vertellen de Nationale ombudsman en zijn team wat ze voor mensen kunnen betekenen. Bij problemen met de overheid helpen ze hen waar mogelijk meteen op weg.

Reinier van Zutphen: "We horen graag hoe de Zeeuwen de dienstverlening van de overheid ervaren. En waar ze tegenaan lopen bij de overheid. Bij problemen kijken we meteen hoe we kunnen helpen. Alle inwoners van Zeeland zijn dan ook van harte welkom bij onze pop up-huiskamer."

Werkbezoeken

Tijdens hun tour door Zeeland leggen de ombudsman en zijn team elke dag meerdere werkbezoeken af bij (overheids)instanties. Het gaat om organisaties die veel contact hebben met de inwoners van Zeeland. Hun medewerkers kunnen daarom goed kunnen vertellen wat er in de provincie speelt.

Het team gaat bijvoorbeeld langs bij Sabewa, dat voor waterschap Scheldestromen en acht Zeeuwse gemeenten de belastingen int, de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie en het project Zeeland zonder Zelfmoord. Daarnaast gaat de Nationale ombudsman, die ook Veteranenombudsman is, naar het Veteranencafé in Vlissingen. En samen met kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, substituut-ombudsman Joyce Sylvester en de Zeeuwse ombudsman spreekt hij met Zeeuwse burgemeesters over wat er in hun gemeenten speelt.

In Zeeland zijn zowel de Nationale ombudsman als de Zeeuwse ombudsman actief. De Zeeuwse ombudsman behandelt klachten over de Zeeuwse gemeenten, de Nationale ombudsman helpt bij problemen met de provincie, het waterschap en alle rijksoverheidsinstanties. De Zeeuwse ombudsman en de Nationale ombudsman werken sinds februari nauw samen. De Zeeuwse ombudsman is dan ook in de pop up-huiskamer en bij meerdere werkbezoeken aanwezig.

Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom gaat de Nationale ombudsman twee keer per jaar op pad. Steeds naar een andere provincie.

Locaties

De pop up-huiskamer staat op de volgende locaties:

Woensdag 2 oktober
11.30-13.00 Markt, Oostburg
14.00-15.30 Markt, Terneuzen

Donderdag 3 oktober
11.30-13.00 Markt, Middelburg
14.00-15.30 Weststraat (Parkeerterrein Jumbo), Kapelle

Vrijdag 4 oktober
11.30-13.00 Grevelingenstraat, Zierikzee
16.00-17.30 Markt, Tholen

Zaterdag 5 oktober
11.00-12.30 Grote Markt, Goes


Nationale ombudsman Reinier van Zutphen is op alle locaties aanwezig in de huiskamer. Zeeuwse ombudsman Gertjan van der Brugge sluit niet aan in Tholen en Goes.

Meer berichten