Winnaar van de vijftiende editie van LNSBG was team Saman van de Samangroep uit Zierikzee.
Winnaar van de vijftiende editie van LNSBG was team Saman van de Samangroep uit Zierikzee. (Foto: )

Goede doelen zijn de winnaars van de dag

Op zaterdag 14 september is op het strand tussen het Watergat en de Verklikkerduinen bij Burgh-Haamstede de vijftiende editie van het Lions North Sea Beach Golf (LNSBG) gehouden. Om 12.00 verrichtte Bertie Steur, beter bekend als boer Bertie, de afslag.

BURGH-HAAMSTEDE - Dit jaarlijkse evenement van Lionsclub Schouwen-Duiveland staat in het teken van sportiviteit, gezelligheid en goede doelen. Er wordt gespeeld vanuit de Olympische gedachte; meedoen is belangrijker dan winnen. De grote winnaars van de dag zijn echter de vier goede doelen waaronder een bedrag van 35.485 euro zal worden verdeeld. Lions Club Schouwen-Duiveland zal de opbrengst van dit evenement verdelen onder vier goede doelen: Stichting Takam (Nepal), Stichting PAZ-Holandesa (Peru), Stichting Hospice Kaaskenshuis (Zierikzee) en Stichting De Zeeleeuw | Stichting Vakantiehuis Thuredriht. Deze vier goede doelen ontvingen ieder een cheque ter waarde van 8.500 euro. Daarnaast zal een deel van de opbrengst, 1200 euro, gebruikt worden voor het Lions Kunst en Cultuurfonds Schouwen-Duiveland, waarmee Lionsclub Schouwen-Duiveland kunstenaars, musici of artiesten zullen ondersteunen met de totstandkoming van bijzondere projecten of de realiseerbaarheid daarvan.

Bij alle goede doelen zijn meerdere Lions persoonlijk betrokken. Lions NorthSea Beach Golf staat en valt met de bijdragen van ruim 125 lokale en regionale ondernemers. Naast het bedrijfsleven leveren ook veel particulieren middels de Club van 100 een belangrijke bijdrage aan het succes van LNSGB en het verwerven van gelden voor het goede doel.Zonder hun steun was een evenement van deze omvang niet mogelijk. De Lionsclub SchouwenDuiveland waardeert deze betrokkenheid dan ook ten zeerste.

Winnaar van de vijftiende editie van LNSBG was team Saman van de Samangroep uit Zierikzee. Zij mochten uit handen van Vicky Honig van Coen Honig Oog & Oor en Martin Bouwman de hoofdprijs in ontvangst nemen. Overzicht goede doelen:
1. Stichting Takam | Nepal - Takam heeft tot doel het geven van medische hulp en ondersteuning in scholing en huisvesting in Nepal. www.stichtingtakam.nl
2. Fundacion PAZ – Holandese, Peru - De doelstelling van deze stichting is het verbeteren van de levenssituatie op sociaal en medisch gebied van Peruaanse kinderen met een gespleten lip of open gehemelte. www.pazholandesa.com
3. Stichting Hospice Kaaskenshuis, Zierikzee
4. Stichting de Zeeleeuw| Stichting Thuredriht, Renesse

Meer berichten