De Kaninefatengroep heet iedereen welkom bij het spel in de Zeepeduinen
De Kaninefatengroep heet iedereen welkom bij het spel in de Zeepeduinen (Foto: Demian Vonk)

Vrienden- en vriendinnenopkomst bij scouting

BURGH-HAAMSTEDE - Op zaterdag 5 oktober houdt de scoutinggroep in Burgh-Haamstede een vrienden- en vriendinnenopkomst. De welpen zijn op zoek naar nieuwe vriendjes en nodigen iedereen met belangstelling voor scouting uit een keer met hen mee te doen.

Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden, verdeeld over ruim 1000 groepen. Bij scouting draait het om met elkaar activiteiten ondernemen, samenwerken, dingen ontdekken en boven al lol hebben en plezier beleven. Kinderen uit de groepen 3 t/m 7 zijn welpen, van groep 8 ben je eerst scouts, dan explorer en daarna roverscout. Hoe ouder je wordt, hoe meer inspraak je hebt in de activiteiten die ondernomen worden.

De Kaninefatengroep is de land-scoutinggroep voor Burgh-Haamstede en wijde omstreken. Momenteel heeft de groep ongeveer 35 leden. Er is genoeg plek voor nieuwe enthousiastelingen! Ook de leiding en het bestuur staan open voor nieuwe vrijwilligers voor uiteenlopen karweien.

Tijdens de vrienden- en vriendinnenopkomst gaan de welpen de Zeepeduinen in om daar een spel te spelen. De scouts spelen ook mee. Voor iets te drinken en eten wordt gezorgd. De opkomst begint om 13.00 uur op het scoutingterrein van de WG Bootlaan 8 in Burgh-Haamstede en duurt tot 15.00 uur. Iedereen is welkom!

Meer berichten