In vier zondagmiddagen ontstaat een ministilleven

ZIERIKZEE - Kunstschilder en docent tekenen en schilderen Simone Muermans organiseert op vier zondagmiddagen een schilderworkshop in het Museumcafé van het Stadhuismuseum Zierikzee. Het thema is stillevens, geïnspireerd op de Gouden Eeuw. De Gouden Eeuw is de eeuw van de handel én de kunst. Het schilderen van stillevens bereikte in de zeventiende eeuw in Vlaanderen en de Nederlanden een hoogtepunt. Schilders kozen voor diverse thema's zoals bloemen, wetenschap, zeebanket, jachtbuit, fruit, pronkstukken en vanitas, elk met hun eigen betekenissen. Het Stadhuismuseum Zierikzee is de inspirerende omgeving om tot het schilderen van stillevens te komen. Het Museumcafé biedt voldoende licht en ruimte.

De vierdaagse workshop van Simone Muermans concentreert zich op het schilderen van oesters, tinnen voorwerpen en glaswerk. De deelnemers leren de stofuitdrukking van het parelmoer in de oesterschelp, de glans op een sierlijk wijnglas en de doffe maar warme uitstraling van tin weer te geven op het schilderdoek. In vier zondagmiddagen ontstaat een ministilleven in de sfeer van de Gouden Eeuw.

Deelname kost 115 euro. Dat is inclusief toegang tot museum en schilderdoek, exclusief verf en kwasten. Enige schilderervaring is een vereiste. Er is ruimte voor zes deelnemers. De data zijn 27 oktober en 3, 10 en 17 november 2019. Start om 13.30 uur en elke workshop duurt twee uur. Aanmelden kan tot 23 oktober via info@stadhuismuseum.nl

Meer berichten