Hier is goed te zien dat de aannemer worstelt met de plek van de boom. Hij staat nogal in de weg, is het commentaar.    Foto: Gerrit van Loon
Hier is goed te zien dat de aannemer worstelt met de plek van de boom. Hij staat nogal in de weg, is het commentaar. Foto: Gerrit van Loon (Foto: )

GroenLinks: 'Kap winterlinde was illegaal'

ZIERIKZEE - De winterlinde voor hotel Mondragon is vorige week gekapt. Volgens GroenLinks is dat niet volgens de regels gegaan. De coalitiepartij wil nu opheldering van het gemeentebestuur.

De vergunningaanvraag is gepubliceerd en Bouwbedrijf Boogert heeft deze ook gekregen. Anders dan de normale procedure was er geen gelegenheid om bezwaar tegen de verstrekte vergunning in te dienen, stelt GroenLinks-fractievoorzitter Ruud van Laar.

Na het verlenen van de vergunning werd direct de ochtend erna de boom gekapt en in mootjes afgevoerd. Volgens GroenLinks was dat illegaal handelen. Van de Laar wil weten of het gemeentebestuur bij Boogert aan heeft gedrongen de wettelijke procedure te volgen en hem zo te beschermen tegen onwettig handelen.

Meer berichten