De Vakantie Bijbel Week is een feestje bedoeld voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. FOTO: PR
De Vakantie Bijbel Week is een feestje bedoeld voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. FOTO: PR (Foto: Pixabay)

Allereerste Bruse Vakantie Bijbelweek maakt schatrijk

Dit jaar is er voor het eerst een Vakantie Bijbel Week (VBW) in Bruinisse, in de herfstvakantie. Bedoeld voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. Het plan is er drie mooie ochtenden van te maken, op woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 oktober.

BRUINISSE - Alle kinderen zijn welkom, ook kinderen uit andere dorpen en kinderen die naar een andere kerk gaan of nooit in de kerk komen. "De Vakantie Bijbel Week is juist bedoeld om kinderen van binnen en buiten de kerk laagdrempelig in aanraking te brengen met het evangelie."

Programma

Wat gaat er allemaal gebeuren? "Er staat zingen op het programma, er is toneel, elke dag een Bijbelverhaal, poppenkast, knutsels, spellen, een knabbel- en babbelmoment en op vrijdag sluiten we af met pannenkoeken. Op een van de dagen is er zelfs een escape room voor de grotere kinderen. Kortom, we gaan er een mooi kinderfeest van maken."

Thema

Het thema van dit jaar is SchatRijk. "We willen de kinderen laten ontdekken wie God is door op zoek te gaan naar de schatten die in de Bijbel staan Door de schatten die je van God krijgt, word je pas echt rijk! Rijk omdat je bij God mag horen."

VBW-museum

Het programma begint en eindigt elke dag in de Visjeskerk, de Hervormde Kerk aan het Kerkplein. "We gaan de kerk natuurlijk wel mooi versieren. We maken er ons eigen VBW-museum van. Want waar vind je schatten? In een museum!" De data en tijden: woensdag 16 oktober van 9.30 tot 12.30 uur, donderdag 17 oktober van 9.30 tot 12.30 uur en vrijdag 18 oktober van 9.30 tot 13.00 uur, inclusief pannenkoeken eten. Op zondag 20 oktober is er een afsluitende kinderdienst in de kerk, die in het teken staat van de Vakantie Bijbel Week. Deze kinderdienst begint om 10.00 uur. De kinderen zingen in deze dienst onder meer het themalied dat ze hebben geoefend tijdens de Vakantie Bijbel Week. "Én we maken goodiebags om op zondag mee te geven aan de kinderen, als herinnering aan de allereerste Bruse Vakantie Bijbel Week. We hopen op veel enthousiaste kinderen!"

Facebookpagina

De Bruse Vakantie Bijbel Week heeft een eigen Facebookpagina, www.facebook.com/vbwbruinisse Leuk om te volgen, zeker ook tijdens de Vakantie Bijbel Week, als er foto's gedeeld worden.

www.facebook.com/vbwbruinisse

Meer berichten