KinderzwerfboekStation bij Wiedewei Zierikzee

Bij de groene kinderopvang Wiedewei Zierikzee wordt op dinsdag 22 oktober een KinderzwerfboekStation geopend. De kinderen uit Zierikzee kunnen hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

Wiedewei Zierikzee is de groene kinderopvang van Kibeo aan de Scheldestraat 7 in Zierikzee. Naast het buiten zijn, genieten van groen en de natuur spelenderwijs ontdekken, vinden wij het ook heel belangrijk dat kinderen lezen of worden voorgelezen.

Gratis boeken laten zwerven

Aan de voorzijde van Wiedewei Zierikzee staat een konijnenhok. Hierin zijn alle Kinderzwerfboeken te vinden. Deze boeken mogen kinderen gratis meenemen. Is het boek uit? Breng het terug of laat het zwerven. Mocht je bij ons geen leuk boek vinden, dan kun je ook gaan kijken bij de stadsboerderij de Punt. Ook zij hebben een KinderzwerfboekStation.

Wat zijn zwerfboeken?

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken
worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Stuur boeken op een spannende tocht

Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl . Daar kun je ook de zwerfstickers bestellen.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Meer berichten