Foto: J. Iedema

Nacht van de Nachtwandeling door de natuur

RENESSE - Zaterdag 26 oktober van 20.15 tot 22.15 uur kan iedereen die goed ter been is weer mee met de Nachtwandeling van het NME-centrum Schouwen-Duiveland. 

De wandeling voert ons in het pikkedonker langs de mooiste plekjes van Renesse. We zoeken onderweg ons pad met hemelogen, luisteren naar nachtdieren, bekijken sterren en planeten en vinden met proefjes uit of het hier en daar ook met minder licht toe kan.

De start is om 20.15 uur bij Witte Boulevard Duikcentrum Renesse (is ook eindpunt), Hogezoom 149, Renesse. Aanmelden tot zaterdag 26 oktober 16.00 uur via jos.catsman@nmesd.nl of 06-53574850
Kosten: 2 euro per persoon, graag gepast betalen.
In heel Nederland wordt de Nacht van de Nacht gevierd. De Nacht van de Nacht wil stilstaan bij de schoonheid van de donkere nacht en aandacht vragen voor de lichtvervuiling. Ook in Zeeland worden op veel plaatsen de lichten gedoofd en zijn er allerlei activiteiten in de duisternis.

De gemeente Schouwen-Duiveland en steeds meer inwoners van vinden duisternis een groot goed.De gemeente roept iedereen op om te laten zien dat we ´zuunig´moeten zijn op de donkere Zeeuwse nacht.

Kijk ook op www.nmeschouwen-duiveland.nlwww.nachtvandenacht.nl.

 

Meer berichten