Binnen in de keet staan twee heuse bioscoopstoelen, groot scherm, drank en popcorn. Andere stoelen kunnen worden aangeschoven. Foto: GvL
Binnen in de keet staan twee heuse bioscoopstoelen, groot scherm, drank en popcorn. Andere stoelen kunnen worden aangeschoven. Foto: GvL (Foto: )

Emiel heeft eigen bioscoop en gamehok in de tuin

Tussen de bedrijven door turnde Emiel Dorst uit Bruinisse een houten schaftkeet om tot een eigen game- en filmhok. Een thuisbioscoop met groot scherm, twee echte bioscoopstoelen en drank en popcorn. Voor zijn zoon Yarick (21) en dochter Mila (18), maar stiekem ook een beetje voor zichzelf. Ons Eiland ging langs. "Je kunt er wel even in overleven."

door Gerrit van Loon

BRUINISSE – Zo'n 17 maanden werkte Emiel Dorst aan deze 'thuisbioscoop'. Naast zijn woning heeft hij ook zijn eigen bedrijf Dorst Interieur & Meubelmaker. De bouwkeet stond veelal binnen in de loods en werd met tussenpozen aangepakt. "Hij was ergens over van de bouw. Ik heb eerder zo'n pipowagen helemaal opgeknapt en vond dit wel een leuke nieuwe uitdaging", vertelt Emiel. Hij scrolt door zijn foto's op zijn mobiele telefoon en toont het uiteindelijke resultaat van de verbouwde pipowagen, die elders in een tuin in Bruinisse staat.

Het resultaat van de oude bouwkeet staat voor ons. "Ik ben er aan begonnen als hobby. Zo af en toe een uurtje, weet je wel. Soms weer drie weken helemaal niet. Net wanneer 't uut kwam. Mijn zoon Yarick heeft de belettering gedaan. Hij en zijn vrienden spelen veel het voetbalspel FIFA. Dat is helemaal in." Yarick Dorst (21) voetbalt in de 3e divisie bij v.v. Barendrecht en heeft in het Zeeuwse voetbal al naam gemaakt. Hij woont tegenwoordig met vriendin Sarah in Goes, maar komt maar al te graag naar zijn ouderlijk huis in Bru, vlakbij zijn oude club v.v. Bruse Boys.

"Voor de meiden heb ik een projector neergezet en een scherm gemaakt achter klapdeuren, zodat ze films kunnen kijken. Toen de wagen net klaar was, zaten Mila en een paar vriendinnen direct een paar uur in de tuinbioscoop. Drankje en chips erbij. Gezellig. Zelf heb ik hem ook even uitgeprobeerd. Je bent zo een paar uur verder. Nee, het is niet zo dat ik van mijn vrouw dit heb moeten bouwen, omdat ze dan zelf binnen zeggenschap over de tv heeft. Ik kijk binnen gewoon nog naar voetbal. De wagen is niet aangesloten op de kabel. Hij is wel goed geïsoleerd. Er zit ook een kacheltje in. Je zou er best een paar dagen in kunnen overleven."

De omgeturnde bouwkeet oogst al veel bewondering op het dorp en eiland. Foto's van het knusse bioscoopje toonde Emiel al op social media. Direct was er de vraag of hij de wagen niet ook verhuurde. "Hij kan achter de auto", lacht Emiel. "Maar daar gaan we maar niet aan beginnen. Krijg je weer allemaal gedoe of het wel mag."

Nee, de jeugd laat ik hier ook niet naar binnen. "Dit game- en filmhok is echt voor privégebruik. Hij zal ook niet heel zijn leven hier blijven staan. Na de wintermaanden doe ik hem misschien weer weg. Ik blijf altijd nieuwe dingen opknappen." Voor dochter Mila heeft hij een nieuw object op het oog. Van een paardentrailer een rijdende kapsalon maken. "Zij is kapster en mensen willen tegenwoordig zo gemakkelijk mogelijk. Dat de kapster aan huis komt. We gaan uitzoeken of dit daadwerkelijk kan en mag."

Meer berichten