Pleeggezinnen in het zonnetje tijdens Week van de Pleegzorg

Pleegzorg Nederland vraagt met de Week van de Pleegzorg voor vijfde jaar op rij aandacht voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleeggezinnen. Daarom lanceert zij ook in deze week een nieuwe bewustzijnscampagne 'openjewereld.nu'.  
 
Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig voor kinderen die een tijdje niet meer thuis kunnen wonen. Of door allerlei omstandigheden helemaal niet meer bij hun ouders opgroeien. In Zeeland vinden jaarlijks ca. 500 Zeeuwse kinderen en jongeren een (tijdelijk) thuis in een pleeggezin. Tijdens de actieweek (30 oktober t/m 6 november) zet Juvent – samen met de dertien Zeeuwse gemeenten en pleegzorgorganisaties Timon en William Schikker Groep – de Zeeuwse pleeggezinnen in het zonnetje met tal van activiteiten. Tegelijkertijd zoeken ze nieuwe pleegouders. 
 
Landelijke campagne door Pleegzorg Nederland Op woensdag 30 oktober gaat de nieuwe landelijke campagne van start om meer pleegouders te werven door heel Nederland. Met deze nieuwe campagne wil Pleegzorg Nederland vooral bewustwording creëren bij het grote publiek over wat pleegzorg allemaal kan zijn. De kick-off van deze campagne is in Utrecht op het Centraal Station. De campagnestrategie is bedacht door Bureau DEARDAN&Friends in opdracht van Jeugdzorg Nederland en is financieel mogelijk gemaakt door Kinderpostzegels en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 
 
Regionale activiteiten voor pleegouders Zoals elk jaar mogen pleeggezinnen in deze week eenmalig gebruik maken van de Optisport zwembaden. Op woensdagmiddag 6 november zet bovendien binnen- en buitenspeeltuin Klok'uus in 's-Heer Arendskerke haar deuren open voor alle Zeeuwse pleeggezinnen om te komen spelen.  Pleeggezinnen ontvangen bovendien een attentie uit handen van hun pleegzorgbegeleider met daarbij ingesloten een kleine attentie om door te geven aan potentiële nieuwe pleeggezinnen. Zo hopen de Zeeuwse gemeenten en pleegzorgorganisaties dat meer gezinnen wellicht gaan spelen met de gedachte pleegouder te worden. 
 
Informatieavonden voor nieuwe pleeggezinnen Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het pleegouderschap organiseert Juvent informatiebijeenkomsten. Zo is er op 10 december in Goes een informatieavond over Pleegzorg. Aanmelden kan via www.juvent.nl of vraag een gratis informatiepakket aan. 
 

Meer berichten