Leerlingen Pieter Zeeman onderzoeken bedrijfsafval

ZIERIKZEE - Wat doet een apotheker met ingeleverde medicijnen? Waar breng je een kapotte fiets? Wat is het verschil tussen een ruilwinkel en een kringloopwinkel? Leerlingen van Pieter Zeeman fietsen de komende week langs verschillende bedrijven en winkels in Zierikzee. Ze onderzoeken bij elk bedrijf of winkel welke soorten afval er tijdens het werk ontstaan en de manier waarop het bedrijf hiermee omgaat. Welk afval wordt afgevoerd en waar gaat het naartoe? Gebeurt dit op een milieuvriendelijke manier of kan het beter?

Het doel van deze afvalfietstocht is om de leerlingen een indruk te geven van de verschillende afvalstromen en ze na te laten denken over duurzame manieren om afval te verminderen.

Aan de afvalfietstocht op donderdag 7 november doen 150 leerlingen van alle tweede klassen mee. In kleine groepjes bezoeken de scholieren allerlei bedrijven en winkels in Zierikzee om te horen hoe zij met hun afval omgaan. De leerlingen gaan op pad met een opdrachtenboekje waarin gerichte vragen staan. Natuurlijk zijn ze vrij om zelf ook andere vragen te stellen. Op school worden de ervaringen en resultaten verwerkt in een presentatie voor de andere leerlingen in de klas.

In totaal werken 19 bedrijven en instellingen in Zierikzee mee aan de afvalfietstocht en zullen tussen 9.30 en 15.00 uur de leerlingen ontvangen.

Meer berichten