Leo van Wouw aan het werk in zijn atelier. FOTO: Anne de Bruijn
Leo van Wouw aan het werk in zijn atelier. FOTO: Anne de Bruijn (Foto: Anne de Bruijn)

Leo van Wouw exposeert tijdens het Oogstpalet

Leo van Wouw, veelzijdig kunstenaar uit Zonnemaire maakt sieraden zoals ringen, armbanden, halskettingen, horloges en balpennen van hout. Het materiaal dat hij gebruikt is zilver, hout, roestvrijstaal en andere metalen.

ZONNEMAIRE - Dat alles is te zien tijdens het jaarlijkse Oogstpalet in de kerk van Zonnemaire in het weekend van 9 en 10 november. Zaterdagmiddag 9 november vanaf 14.00 uur is de kerk geopend. U kunt dan de expositie bekijken en eventueel de getoonde sieraden kopen. Ook 's avonds voor en na het concert van Nut en Uitspanning is er volop gelegenheid om alles te bewonderen, te kopen of te bestellen.

Leo heeft gewerkt als gereedschapsmaker en graveur. Later is hij in de leer gegaan bij een meester edelsmid en raakte daar zo bij betrokken dat hij nu, na zijn pensionering, vijf tot zes dagen per week bezig is met het creëren van dingen die mooi gevonden worden door anderen. In zijn eigen atelier, gebouwd aan de zijkant van zijn woning kan hij zich uitleven. Een ieder is welkom om te komen kijken, het heet niet voor niets een open atelier, Willem Alexanderweg 1 Zonnemaire. Kom gerust eens binnen stappen, kijk eens rond. U mag alles vragen. Op deze wijze kunt u ervaren wat er nodig is om een sieraad te maken.

Meer berichten