Foto:

Mantelzorgers krijgen ook dit jaar een bloemetje

ZIERIKZEE - Mantelzorgers zorgen vaak jarenlang (en onbetaald) voor iemand uit hun directe omgeving. Daarmee is mantelzorg onmisbaar in het zorgaanbod en verdienen mantelzorgers waardering voor hun bijdrage. Daarom krijgen mantelzorgers, die aangemeld zijn bij SMWO Schouwen-Duiveland, op vrijdag 8 november een bloemetje thuisbezorgd. Wethouder Cees van den Bos reikt 's ochtends de eerste bos bloemen uit. Daarna gaan vrijwilligers op pad om de boeketten te bezorgen.

Mantelzorgcompliment

Tegelijk met het bloemetje ontvangen mantelzorgers ook een kaart, waarmee ze het mantelzorgcompliment kunnen aanvragen. Dit mantelzorgcompliment is een bedrag van 75 euro. Hiermee wil de gemeente Schouwen-Duiveland de inzet van deze mantelzorgers waarderen. Ook ontvangen ze een folder over mantelzorg en alles wat daarbij komt kijken en een 3-minutencheck waarmee een mantelzorger inzicht krijgt in zijn situatie.

Aanvragen

Wie mantelzorger is en geen boeket heeft ontvangen kan van 8 november tot en met 10 december het mantelzorgcompliment aanvragen via www.schouwen-duiveland.nl. Zoek op mantelzorgcompliment. Ook wie mantelzorg ontvangt kan dit compliment voor zijn mantelzorger aanvragen.

Meer berichten