Foto: Henk Kesteloo

Molenaar Jeroen van Dijke krijgt prijs voor zijn inzet

BROUWERSHAVEN - Molenaar Jeroen van Dijke krijgt dit jaar de Scherphamer van Vereniging De Zeeuwse Molen. Jeroen krijgt de prijs voor zijn inzet voor de molens in Zeeland. Hij is vrijwillig molenaar op de molens in Middelburg, Brouwershaven, Zierikzee en Moriaanshoofd.

Door zijn werk bij de Monumentenwacht van de SCEZ controleert hij een groot deel van de molens in Zeeland. Ook is hij betrokken bij de opleiding voor vrijwillig molenaar in Zeeland. Mede door zijn werk kan hij de molenaars in opleiding veel bijbrengen op het gebied van klein onderhoud aan molens. Daarnaast is hij, door zijn brede molenkennis, een vraagbaak voor velen. Ook buiten de provincie.

Voor het bestuur van De Zeeuwse Molen was dit reden genoeg om de scherphamer dit jaar uit te reiken aan Jeroen. Het bestuur deed dit tijdens de najaarsvergadering van de vereniging op vrijdag 8 november in Elkerzee.

Uitreiking

De Scherphamer is een prijs van Vereniging De Zeeuwse Molen die wordt uitgereikt aan personen of instellingen die zich bovengemiddeld hebben ingezet voor molenbehoud in Zeeland. Een scherphamer wordt in de korenmolen gebruikt om de maalstenen opnieuw scherp te maken. Het uitreiken van deze prijs gebeurde op vrijdag 8 november om 19.30 uur bij Molen de Lelie, Kloosterweg 2 in Scharendijke (Elkerzee). Jeroen was daar vooraf niet van op de hoogte.

Meer berichten