Klimmen en dalen op de Holterberg
Klimmen en dalen op de Holterberg (Foto: Jan Scheperman)

Mini symposium over bergsport

ZIERIKZEE - Een rondje fietsen of trailrunnen in de bergen. Of samen met het gezin gaan skiën. Voor veel mensen zijn dat favoriete bezigheden, waarvoor ze graag de bergen in trekken. Maar wat als er iets onverwachts gebeurt? Wat doe je dan? Over dat thema organiseert B-running op 18 december 2019 om 19.30 uur een Bergsport mini symposium bij Intersport Zierikzee. Het symposium is voor iedereen met affiniteit voor de bergen en die goed voorbereid op pad wil gaan. Als gastspreker is Martine Hofstede uitgenodigd.

Bergen zijn fantastisch om te wandelen, te skiën of om te trailrunnen. Tegelijkertijd kunnen de omstandigheden in de bergen ook snel veranderen met alle risico's van dien daarom is het verstandig om je vooraf te realiseren wat je moet doen als er wat gebeurt tijdens deze tochten. Hoe je jezelf kunt voorbereiden vertelt Martine Hofstede. Deze verpleegkundige bij defensie combineert haar liefde voor de bergen met haar werk. Met opleidingen en trainingen in Zwitserland en Oostenrijk heeft zij zich gespecialiseerd in Mountain Emergency Medicine.

Martine Hofstede heeft als ultraloper en adventure racer vele kilometers over bergpaden, door ruig en soms onherbergzaam terrein gemaakt. Zij kent daardoor als geen ander de risico's van sporten in de bergen en het belang van een goede voorbereiding.

Met haar ervaring en kennis kan ze veel vertellen over de bergen, wedstrijden, eigen projecten en outdoor geneeskunde.

Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn: Wat te doen bij noodweer? Wat moet je minimaal bij je hebben als je de bergen in gaat? En EHBO in de bergen waarbij verschillende specifieke punten aan de orde komen zoals blaren, hoogteziekte, onderkoeling, bevriezing, trenchfeet. Opgave voor dit symposium is mogelijk op www.b-running.nl tot 16 december.

Meer berichten