Inloopdag nieuwe huurappartementen Locatie De Wieken

Dinsdag 19 november houdt Eilandzorg een inloopdag voor geïnteresseerden die meer te weten willen komen over de nieuwe huurappartementen in Locatie De Wieken. Vanaf november biedt De Wieken namelijk eenkamerappartementen, geschikt voor 1 persoon, om beschut te kunnen wonen op basis van Huren met Zorg. U bent van harte welkom van 10.00 tot 11.00 uur en van 14.30 tot 15.30 uur, Hoge Molenstraat 13, Zierikzee. Eilandzorg geeft dan meer informatie en rondleidingen. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar voor verhuur.

Het oude verzorgingshuis (in de volksmond ook wel eens bejaardenhuis genoemd) bestaat niet meer. Mensen wonen langer thuis en krijgen, wanneer dat nodig is, hulp vanuit de Wijkverpleging. Alleen met een zware zorgindicatie is het tegenwoordig nog mogelijk om in een verpleeghuis te wonen. Toch blijkt in de praktijk dat er behoefte blijft bestaan om in een beschutte woonvorm te kunnen wonen, zoals in het voormalige verzorgingshuis.

Met de renovatie van Locatie De Wieken is met deze groeiende ontwikkeling rekening gehouden. Op de begane grond zijn dan ook 14 eenkamerappartementen bestemd voor ‘Huren met Zorg’. Met dit nieuwe woonconcept biedt Eilandzorg een veilige woonomgeving voor mensen met een lichtere zorgbehoefte die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. De eenkamerappartementen zijn gemiddeld 23 m2.Vanaf 1 november zijn de eerste appartementen beschikbaar gekomen voor verhuur. U huurt het eenkamerappartement bij Eilandzorg en de zorg wordt geleverd door team Wijkverpleging. U kunt gebruik maken van de warme maaltijden die in het restaurant worden aangeboden en u kunt deelnemen aan een van de vele, gezellige activiteiten. Om in aanmerking te komen voor de huurappartementen dient u wel in het bezit te zijn van een geldige indicatie voor minimaal drie kwartier per dag persoonlijke verzorging of verpleging. Daarbij is de minimale leeftijdsgrens 55 jaar.

De huurappartementen in De Wieken bieden een combinatie van beschut en zelfstandig wonen, met alle faciliteiten die Locatie De Wieken biedt binnen handbereik. Een veilig gevoel. Tijdens de speciale informatiedag op dinsdag 19 november kunt u meer te weten komen over deze nieuwe appartementen. 

Meer berichten