Lenthe leest het boek Gein Konijn van haar moeder Karen Wullings. Al doorbladerend kon ze om het boek lachen, een goed teken.
Lenthe leest het boek Gein Konijn van haar moeder Karen Wullings. Al doorbladerend kon ze om het boek lachen, een goed teken. (Foto: )

Gein Konijn nu ook in een kinderboek

Na trouwkaarten en borden heeft illustrator Karen Wullings uit Scharendijke nu ook een kinderboek op haar naam. Gein Konijn is een dikke week uit en de reacties zijn voor de Zeeuwse kunstenares nu al overweldigend. "Stiekem ben ik ook verrast dat een illustratie van een konijn zo veel los maakt."

door Gerrit van Loon

SCHARENDIJKE – Een half jaar geleden begon het avontuur van Gein Konijn. Eerst maakte Karen Wullings een paar schetsen. "Ik wilde een illustratie maken van een dier. Omdat we zelf konijnen hebben, lag deze keuze erg voor de hand. Hij moest lief zijn en grappig, maar wel één met een boodschap. Al snel kwamen er kaarten en posters met leuke teksten, soms grappige teksten, maar ook teksten die je doen nadenken. Zo kreeg Gein Konijn een eigen karakter."

Na alle enthousiaste reacties kreeg Gein Konijn een eigen website: www.geinkonijn.nl Het konijn is naast Ogeltje (een haas die op kaarten en borden staat) een eigen leven gaan leiden.

"Ik kreeg veel verzoekjes of Gein ook op de geboortekaartjes kon komen en zo zijn er daarna meerdere producten ontstaan, zoals een groeimeter, kalender en nu dus ook het eerste kinderboek", aldus Wullings.Karen

Lievelingsknuffel

Het verhaal in het boek gaat over Gein Konijn zelf. Hij vertelt hoe geweldig hij is, dat ie knap is en alles kan, maar dat er toch maar één ding is in het leven dat echt belangrijk is. Karen maakte de illustraties met het beeld van de knuffel van haar 11-jarige dochter Lenthe voor ogen. "Zelf had ik geen konijnenknuffel vroeger, maar onze Lenthe heeft die wel. Haar lievelingsknuffel is 'Knuffel Konijn'. Het scheelt voor de verbeelding ook dat we thuis aan de Kuijerdamseweg in Scharendijke twee konijnen hebben: Fien en 'Gein'."

Trots op konijn

Het boek Gein Konijn is geschikt als voorleesboek en voor de jonge lezer. Er zit zeker een boodschap in het verhaal, laat Karen Wullings weten. "Ik kan natuurlijk niet alles verklappen, maar het is grappig en een absoluut feel good verhaal", laat ze niet het achterste van haar tong zien. De kunstenares is fier op het resultaat. "Ik ben zeker trots op dit konijn. Het kinderboek is nu een week uit en de reacties zijn al overweldigend. Soms ben ik stiekem ook verrast dat een illustratie van een konijn zo veel los maakt."

Nieuw verhaal

Karen werkt een dikke tien jaar in haar atelier in Scharendijke. Dagelijks maakte ze met veel plezier illustraties onder de naam Ogeltje. Na de Kunstacademie startte ze in 2007 met Ogeltje, een spontaan ontstaan typetje. De volgende stap voor Ogeltje? "Na alle positieve reacties gaat Gein Konijn vrolijk door en ligt er ook al een nieuw verhaal te wachten om geïllustreerd te worden. Door Instagram en Facebook is mijn bereik zo groot, dat er nu ook veel winkels zijn die mij benaderen voor de verkoop van de Gein Konijn-producten."

Ruime collectie

Karen Wullings heeft een ruime collectie gemaakt, waar van alles tussen zit. "De meeste ontwerpen zijn met de hand geschilderd, waardoor ze kleurrijk en kunstzinnig zijn."

De kinderboeken zijn online verkrijgbaar op de website: www.geinkonijn.nl "Een aanrader als Sint- en Kerstcadeau, vindt de Scharendijkse illustrator Karen Wullings haar eigen werk.

Meer berichten