Foto:

Wereldlichtjesdag ook gevierd op Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Zondag 8 december is het Wereldlichtjesdag. Het fenomeen World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends op de tweede zondag van december. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. Ook op Schouwen-Duiveland is er al een aantal jaren aandacht voor Wereldlichtjesdag. Stichting Enna, die zich op Schouwen-Duiveland inzet voor het gedenken van gestorven kinderen, houdt samen met de Thomaskerk in Zierikzee deze herdenkingsbijeenkomst. Zo is er gelegenheid voor ouders die een kind of kinderen verloren hebben en allen die zich met hen verbonden weten, om samen te komen.
Gemis is heel persoonlijk en ieders verhaal is uniek. Toch kan het juist een grote steun zijn om te merken dat jij niet de enige bent die verder moet met gemis en het herdenken met lotgenoten kan hierbij een waardevolle bijdrage zijn.

De herdenkingsbijeenkomst is op 8 december in de ontmoetingsruimte van de Thomaskerk aan de Sint Domusstraat 35 Zierikzee. Vrije inloop is er vanaf 18.15 uur, terwijl iets na 18.30 uur het programma begint, waarbij we onder meer luisteren naar muziek door Dik de Koning en zang van Esther van der Schee. Om 19.00 uur worden de kaarsen aangestoken. Gezamenlijk herdenken we onze dierbaren en dragen bij aan een warme slinger van licht over onze wereld.

Meer berichten