Foto:

Een geslaagde actie van leerlingen voor Unicef

SCHARENDIJKE - Bijna 40 leerlingen uit groep 7/8 van de Radarschool Helchersee wisselden op 20 november voor 39,15 euro aan lege flessen in bij de Plus in Scharendijke. De hele school hielp mee bij het inzamelen van de lege flessen. De opbrengst is voor Unicef. Unicef komt op voor de rechten van kinderen, waar ook ter wereld. "Elk kind heeft recht op onderdak, eten en drinken, hygiëne, een eigen mening, onderwijs en nog veel meer", aldus de leerlingen.

Woensdag 20 november is de dag van de kinderrechten. Bovendien bestaat Unicef 30 jaar. Na een informatieve en interactieve les over kinderrechten brachten de leerlingen gezamenlijk de ingezamelde lege flessen naar de Plus Supermarkt in Scharendijke. De opbrengst is een mooi resultaat van deze eerste lege flessen actie voor Unicef op Schouwen-Duiveland, een resultaat waarop verder kan worden gebouwd.

Miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school. In 155 landen helpt UNICEF kinderen op het gebied van gezondheidszorg, goede voeding en onderwijs. Ook komt UNICEF op voor kinderen die het slachtoffer zijn van een oorlog of een natuurramp, of van ziektes als hiv en aids.

Meer berichten