Kim van Vliet, in het midden met zilveren armband, te midden van haar vrienden die ook volgend jaar richting de Alpen gaan.
Kim van Vliet, in het midden met zilveren armband, te midden van haar vrienden die ook volgend jaar richting de Alpen gaan. (Foto: )

Feestje op strandtent voor goede doel

Bij Kim van Vliet (37) uit Fijnaart werd in april 2018 lymfeklierkanker geconstateerd. De onderneemster binnen De Zeeuwse Stromen in Renesse beseft dat je het leven moet vieren. Op de strandtent De Haven van Renesse van haar broer Don wordt zaterdag 14 december een benefietavond georganiseerd. Al het geld gaat naar het goede doel, onderzoek naar kanker.

door Gerrit van Loon

RENESSE – Met een grote groep vrienden uit Fijnaart gaat Kim in juni volgend jaar voor het eerst de Alpe d'Huez beklimmen. Kim woonde jaren in Renesse, maar ontmoette in het Brabantse haar vrouw Monique, die in Breda werkt. Ze wonen nu samen in Fijnaart. Monique gaat ook mee richting de Alpen om daar voor het goede doel de berg op te lopen.

"Met een groep van 30 personen gaan we richting Frankrijk. We zijn team Alpe du Fendert. Mensen van ons gaan fietsen, lopen of helpen erom heen met vervoer en catering", vertelt Kim. De vrienden willen minimaal 40.000 euro ophalen. Ze zitten nu al op een tussenbedrag van 12.500 euro.

Amper de trap op

"Het idee om dit te gaan doen is ontstaan op Oudejaarsavond vorig jaar. Zonder ziekte sta je nooit zo stil bij Alpe d'Huzes en bij goede doelen in deze richting. Nu het voor mij zo dichtbij komt, krijg je er veel meer gevoel bij. Het raakt mij. We hebben een heftige tijd achter de rug. Na een chemokuur kon ik amper meer de trap op. We kijken of ik mijn conditie van voor mijn ziekte weer kan terugkrijgen. Ik sportte destijds zo'n drie keer in de week. In december vorig jaar ben ik schoon verklaard. Vijf keer per jaar ga ik op controle. Dat blijft spannend."

Lach en een traan

De groep Alpe du Fendert is groot en de verschillende ideeën om geld in te zamelen stromen binnen. Er is al een gesponsorde bus met chauffeur gevonden. "Van alle kanten wordt ons aangeboden om te helpen. Dat is mooi om te zien. Ik wil het ook als iets positiefs zien. Natuurlijk zal het rijden zelf met een lach en een traan gepaard gaan. Maar het gaat erom ook samen iets heel moois neer te zetten. Niet alleen qua beleving, maar ook voor het goede doel", aldus Kim, die twee weken terug bij een informatieavond van Alpe d'HuZes was. "Dat gaf veel energie."

Sportief evenement

Haar broer Don van Vliet, van strandpaviljoen De Haven van Renesse, zit ook niet stil. Een goed doel steunen door een avondje te feesten, klinkt goed toch? Zo dacht Don. Op zaterdag 14 december is er aan de kust de Benefiet avond: I'm Adjmall! Een feest georganiseerd om geld in te zamelen voor teams Alpe du Fendert, dat in 2020 mee doet met de Alpe d'HuZes. Een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Tickets

Bijdragen aan dit goede doel én een gezellige avond beleven op de Haven? Tickets kosten maar 6 euro. Alle opbrengsten van deze avond gaan naar het goede doel. De aanvang is om 21.00 uur. De eindtijd zal zo ongeveer rond 01.00 uur zijn. Strandpaviljoen De Haven van Renesse is te vinden aan de Oude Moolweg in onze mooie badplaats.

Hier zijn tickets voor benefietavond I'm Adjmall te verkrijgen: www.i-ticketz.com/Event/Index/2713 Optredende artiest is sowieso Pat von Ludwig / Adjmall. Kim is nu al heel erg dankbaar dat alle artiesten aan de benefietavond willen meewerken.

Meer berichten