Opnames op de filmset
Opnames op de filmset (Foto: Brief Candle Productions)

Kruip in de rol van militair voor een film over de Slag om de Schelde

BROUWERSHAVEN - Zoals u misschien al weet komt er een speelfilm over 'De Slag om de Schelde' met onder andere acteur Tom Felton. Eén van de grootste militaire operaties op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog en cruciaal voor de bevrijding van Nederland. Er vielen duizenden doden en gewonden. Nooit eerder is de wekenlange strijd in onder meer Walcheren verfilmd. MULTA Casting mag deze film voorzien van figuratie. Denk hierbij aan een echte battle met veel militairen (van geallieerden tot Duitsers) en veel figuranten in jaren 40 kostuum. 

De film wordt geproduceerd door Levitate Film. De Belgische co-producent is CAVIAR. De film wordt gemaakt op initiatief van het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg in het kader van 75 jaar vrijheid. Verder wordt de film in co-productie gemaakt met de EO en ondersteund door NPO, CoBo, Nederlands Film Fonds, Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax-Shelter. Distributeur September Film brengt DE SLAG OM DE SCHELDE op 26 november 2020 uit in de bioscoop. Netflix brengt de film naar haar leden wereldwijd, met uitzondering van Nederland.

FIGURANTEN

MULTI Casting meldt: "Door een aantal wijzigingen in de opnameplanning zijn wij nu voor nieuwe data op zoek naar heren tussen de 15 en 35 voor de rol van militair in Brouwershaven. We zoeken zowel heren mét als zonder militaire ervaring. Het gaat om de volgende dagen in Brouwershaven: maandag 16 december, dinsdag 17 december en woensdag 18 december. De heren dienen alle dagen beschikbaar te zijn! Voor de draaidag is een vergoeding van €40,- per persoon per dag beschikbaar incl. reiskosten en een ervaring om nooit te vergeten!! Voor heren met militaire ervaring is er een vergoeding beschikbaar van €70,- per persoon per dag beschikbaar.

KOSTUUM

Op woensdag 11 december zal er een kledingdoorpas plaatsvinden in Middelburg. Dit zal ongeveer 3 uren duren en zal overdag plaatsvinden. Hiervoor is een vergoeding van €20,- beschikbaar. Deze dag is ook verplicht omdat op deze dag zullen de jaren 40 kostuums worden doorgepast, je rol wordt toegewezen en eventueel worden je haren in model geknipt. Als dit laatste het geval is zal je nog 10 euro extra vergoeding ontvangen.

AANMELDEN

Mochten er jongens zijn die in de huid willen kruipen van een militair uit de oorlog. En zijn ze op de draaidag en tijdens de kledingdoorpas beschikbaar? Dan kunnen zij zich aanmelden door een mail te sturen naar info@multacasting.nl met daarin je naam, leeftijd, 06, kledingmaten en 2 recente foto's (top tot teen en gezicht). Het onderwerp van de mail mag zijn "Brouwershaven"

Meer berichten