De ondertekening met de aannemers. FOTO: PR
De ondertekening met de aannemers. FOTO: PR (Foto: )

Aan de slag met een nieuw Cornelia

Het bestemmingsplan, de vergunningen, de contracten met de bouwer Sprangers en met Van Galen Klimaattechniek; alles is nu rond om aan de slag te gaan met de nieuwbouw. De planning is om begin volgend jaar te starten met de bouw en anderhalf jaar later te verhuizen. Allévo nodigt iedereen op Schouwen uit om mee te denken over een nieuwe naam voor Cornelia.

ZIERIKZEE - Een nieuw gebouw, een nieuwe manier van werken en leven, dat vraagt om een nieuwe naam. We nodigen de bewoners van Schouwen graag uit om hierover mee te denken. Daarbij is het belangrijk dat de naam past bij de omgeving en dat de naam een warme, menselijke uitstraling heeft. En uiteraard moet de naam voor iedereen te begrijpen zijn, Nederlands zijn. Lezers kunnen hun ideeën aanleveren voor 1 januari 2020 via naam@allevo.nl.

Appartementen

In het nieuwe Cornelia staat een goed leven, goede zorg en aandacht voor elkaar op nummer één. Voor bewoners komen er 93 appartementen, met een voordeur die aan de tuin grenst. Via een binnendeur komt u bij de 11 huiskamers. Mensen die revalideren of logeren verblijven in een moderne studio op de eerste verdieping. Hier vindt u ook een behandelcentrum en een oefenzaal voor behandelingen zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en revalidatie.

Omdat ieder mens verschillende interesses heeft, komen er elf huiskamers met ieder een eigen thema. Zo is er bijvoorbeeld een sportkamer en een hobby- en spelkamer.

Huiskamers

Alle huiskamers zijn geschikt voor de dagelijkse activiteiten, zoals het bereiden en eten van maaltijden en tv- kijken. Maar de aankleding is aangepast aan het thema. Daarnaast heeft iedere huiskamer een speciale hoek waar een specifieke activiteit kan plaatsvinden. Zo heeft de muziekkamer een zithoek met een piano, de werkplaats een werkbank en stellingkast en de tuinkamer een grote plantenbak waar verse kruiden en tomaatjes geplukt kunnen worden. Andere huiskamers focussen meer op rust. Deze ruimten hebben als thema 'haven' en 'weide'.

Rondje door de tuin

De slinger van woningen rond de huiskamers hebben allemaal een eigen voor- en achterdeur, waardoor bezoek binnen kan komen, en je naar buiten kunt om een rondje door de tuin te lopen. Langs de gevel loopt een breed trottoir rond het gebouw dat toegang geeft tot de omliggende tuinen.

Nieuwe naam

En: niet vergeten mee te denken over een nieuwe naam. Lezers kunnen hun ideeën aanleveren voor een nieuwe naam voor 1 januari 2020 via naam@allevo.nl

Lezers kunnen hun ideeën aanleveren voor een nieuwe naam voor 1 januari 2020 via naam@allevo.nl

Meer berichten