De Règâhs met een programma vol gitaartechnische hoogstandjes, typisch Haagse dialogen en spitsvondige hertalingen van Beatles- en Stonesnummers. En dit alles in een onvervalst Spaans flamencojasje of zoals de Règâhs zelf zeggen: Hondagt praucent flamingau!
De Règâhs met een programma vol gitaartechnische hoogstandjes, typisch Haagse dialogen en spitsvondige hertalingen van Beatles- en Stonesnummers. En dit alles in een onvervalst Spaans flamencojasje of zoals de Règâhs zelf zeggen: Hondagt praucent flamingau! (Foto: )

De Bètels & De Stenuh door de Haagse Règâhs

  Cultuur

De Haagse flamingogroep De Règâhs is wereldberoemd in Den Haag en verovert ook steeds meer de harten van de mensen daarbuiten. Het unieke van De Règâhs zit 'm in de combinatie van flamenco, pop, rock en wereldmuziek met traditioneel Haagse liedjesteksten vol humor.

RENESSE - Van 'plat Haags' spreken we liever niet; het is niet grof. Dit zijn gevoelige, hilarische teksten en hertalingen. Tijdens de theatershows vertellen De Règâhs in woorden en muziek een eigen verhaal. Werkelijkheid en fictie lopen moeiteloos door elkaar en er valt voor de goede verstaander heel wat te lachen. Muzikaal gezien behoort de groep tot de top van Nederland. Na het verschijnen van de Règâhschèf 'Bes-tof de Beatles', werd er regelmatig door iemand uit het publiek gevraagd wanneer 'Bes-tof de Stones' zou verschijnen. Je bent óf voor de Beatles óf voor de Stones! Dat moet je natuurlijk nooit tegen de Règâhs zeggen. Die laten zich niet in een hokje douwen! De cd 'Bes-tof de Stones' komt eraan! Vol verrassend gevoelige liedjes én natuurlijk de nodige Haagse humor!

Zaterdag 9 maart, 20.15 uur. Dorpshuis Renesse.
www.theatersaanzee.com

Meer berichten