Foto:

Orgelconcert Bart Wuilmus

  Cultuur

Op dinsdag 13 augustus is het vijfde orgelconcert in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven. Dit concert wordt verzorgd door de Vlaamse organist Bart Wuilmus uit Herentals.

BROUWERHAVEN - Zijn programma bestaat uit twee delen: literatuur en improvisaties. Naast muziek van Bach en Böhm speelt Bart oude muziek uit de Zuidelijke Nederlanden, de streek waar hij woont. Een groot deel van het programma bestaat uit improvisaties in diverse stijlen, de kunst van het direct een nieuw muziekstuk verzinnen en uitvoeren die alleen nog voorkomt bij organisten en jazzmuzikanten. Bart Wuilmus (1977) studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen bij Stanislas Deriemaeker en Joris Verdin. Hij behaalde er de meestergraad met grote onderscheiding voor orgel. Het diploma contrapunt en fuga behaalde hij er in de klas van Wim Henderickx. Aan het Lemmensinstituut te Leuven behaalde hij de meestergraad klavecimbel bij Kris Verhelst. Tijdens deze studie verdiepte hij zich eveneens in orgelimprovisatie bij Kris Wittevrongel.

Toegang

Het concert begint om 20.00 uur. Er is videoprojectie op de muur. De toegang is 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor studenten. Onder de 12 jaar gratis. Na afloop is er een gezellige nazit met koffie of thee. De Brouwse Orgelzomer wordt traditioneel afgesloten met een vierhandig orgelconcert op 20 augustus, door Jan Peter Teeuw en Marien Stouten.

Meer berichten