Brouwse Orgelzomer

  Cultuur

Het zesde en tevens laatste concert van de Brouwse Orgelzomer wordt gegeven door het orgelduo Jan Peter Teeuw en Marien Stouten. Op dinsdagavond 20 augustus spelen zij vierhandig op het Van Vulpen-orgel in de Grote of Sint-Nicolaaskerk. Zij spelen een afwisselend programma, dat ook heel geschikt is voor mensen die zelden of nooit een orgelconcert bezoeken. Ook het tijdelijk koororgel wordt bespeeld, speciaal voor dit concert heeft Jan Peter een feestelijk Intrada voor 2 orgels geschreven. Verder klinkt er muziek van onder andere Bach, Händel en Elgar, gearrangeerd voor vierhandig orgel.

Sinds 2006 vormen Marien en Jan Peter een orgelduo. Sinds die tijd hebben ze vele concerten gegeven in Nederland, maar ook in internationale orgelseries in België en Duitsland. Van hun spel verschenen twee CD's: Vierhandig orgelconcert, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Ouverture, opgenomen in Dudelange (2012).

Jan Peter Teeuw studeerde orgel bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Op zijn veertiende werd Jan Peter organist in Rotterdam (Sonneburgh). Op dit moment is hij organist in Ridderkerk (Singelkerk en Wilhelminakerk). Jan Peter werkt veelvuldig mee aan concerten, als koorbegeleider (op orgel en piano) en als solist. Bij een aantal koren is hij vaste begeleider. Jan Peter schrijft en arrangeert veel muziek voor allerlei bezettingen.

Marien Stouten is organist van de Nieuwe Kerk in Zierikzee en de Grote- of Sint-Nicolaaskerk te Brouwershaven. Hij studeerde orgel aan het conservatorium te Brugge en Gent bij Ignace Michiels. Voor zijn conservatoriumopleiding studeerde hij achtereenvolgens bij Martin Mans en Rinus Verhage. Op vijftienjarige leeftijd werd hij kerkorganist en gaf ook zijn eerste concerten. Marien is dirigent van drie gemengde koren, Jongerenkoor Matthanja, het Thools Mannenkoor en het Zeeuws Projectkoor.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is 7,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor studenten. Onder de 12 jaar gratis. Videobeelden van de speeltafel worden op de muur geprojecteerd, zodat de muzikanten ook te zien zijn. Na afloop kan er worden nagepraat met de organisten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Meer berichten