Logo onseilandschouwen.nl
Keltische muziek klinkt in de kerk van Noordwelle

  Muziek

De Keltische folkformatie "Windbroke" treedt dit jaar op in een tiental historische kerken. Op 9 juni komt de band hiervoor naar de kerk van Noordwelle.

NOORDWELLE - Aanleiding is het verschijnen van het tweede album van de groep met de titel "Beagnach". De band: "Een theaterzaal is natuurlijk ook fijn maar in deze kerkgebouwen is het contact met het publiek zó direct en de sfeer vaak zó passend dat we dit dé plek vonden om onze cd te presenteren aan publiek."

Neem vier muzikale mannen-van-een-zekere-leeftijd, een grote dosis liefde voor authentieke Keltische muziek, een flinke bak humor en relativerend vermogen, en je krijgt de Zeeuwse folkband Windbroke! Hoe verschillend het pluimage van de heren ook mag zijn, de afzonderlijke ontdekking van het Keltische genre in de folkmuziek bracht hen jaren geleden samen. Die inmiddels hechte vriendschap is terug te vinden in de performance die het gezelschap neerzet.

Windbroke en zijn voorlopers hebben een geschiedenis die teruggaat tot 1999. De huidige bezetting ontstond in 2013. Sindsdien timmeren de mannen uit Vlissingen en omstreken behoorlijk aan de weg en is hun agenda gevuld met optredens, projecten en toertjes. In 2018 doet de band weer een toer langs historische kerken, dit keer ter gelegenheid van de release van de tweede cd.

De kenmerkende luister-folk die windbroke speelt is afkomstig uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen zoals dat niet alleen in Ierland en Schotland, maar ook in Frankrijk, Spanje en zelfs Portugal het geval is. Dit levert een sterk afwisselend programma op van verhalende liederen en instrumentale nummers die tranen trekkend melancholiek zijn, tot vrolijk, ritmisch of opzwepend. Hierin bewandelt de band niet de gebaande paden maar kiest voor minder bekende muziek uit de rijke Keltische traditie.

Speciaal voor het intieme concert in Noordwelle is het programma opgefrist met een aantal nieuwe songs en tunes die in deze prachtige ambiance goed tot hun recht komen.

Beagnach is de titel van het tweede album van Windbroke. "Beagnach" is Gaelic en betekent "Bijna".. De nummers op deze cd zijn namelijk bewust nét niet zo gepolijst als je zou verwachten, maar "Beagnach" perfect zoals de gezongen verhalen of de traditionele tunes jaren geleden in de huiskamers en pubs geklonken moeten hebben.

Het concert in Noordwelle begint om 20:00 uur aan de dorpsring 32, 4326 AB. Entree is €10, kaarten kunnen aan de deur worden gekocht. Reserveren wordt aanbevolen in verband met het beperkte aantal zitplaatsen. Voorverkoop en reservering verloopt via de website van de band www.windbroke.nl.

Meer berichten
Shopbox