Minste kans op gestolen fiets in Zeeland

  Politie

ZIERIKZEE - Fietsen staan, van alle provincies in Nederland, het veiligst in de provincie Zeeland. In Zeeland worden relatief gezien de minste fietsen gestolen. Dit blijkt uit onderzoek van de Fietsersbond en beslist.nl, die onderzoek hebben gedaan naar de laatste trends op het gebied van fietsen.

Weinig diefstallen

Zeeuwen hoeven niet snel te vrezen dat hun fiets wordt gestolen. Met slechts 12 diefstallen per 1.000 inwoners staan fietsen namelijk nergens in Nederland veiliger. Andere veilige provincies in Nederland zijn Friesland en Drenthe, waar het aantal diefstallen per 1.000 inwoners even laag is: 22 diefstallen per 1.000 inwoners. Hoe anders is het in Noord-Holland, waar de kans op diefstal ruim zes groter is dan in Zeeland; liefst 73 diefstallen per 1.000 inwoners. 

Winkelgebieden 

Het grootste risico op het verdwijnen van je fiets loop je tijdens het winkelen. 29% van alle fietsdiefstallen vinden namelijk plaats nabij winkelgebieden. Ook worden er veel fietsen gestolen bij treinstations en rond de eigen woning. Deze twee locaties staan op de tweede en derde plek van populaire jachtgebieden van fietsendieven. Bij beide plekken vinden 21% van alle fietsdiefstallen plaats.

 

Meer berichten