Foto: Marit Jansen van Galen

Sporter in de spotlight: Romy Reintjens

  Sport

Deze week in onze rubriek Sporter in de spotlight: Romy Reintjens.

Wie ben je?
Romy Reintjens

Wat is je leeftijd?
17 jaar

Waar woon je?
Nieuwerkerk

Op wat voor school zit je?
Pontes Pieter Zeeman, 6VWO

Wat voor sport oefen je uit?
Turnen, senior 2e divisie

Hoeveel uur train je per week?
Ik heb elke week 4 trainingen die 3 uur duren.

Waar blink jij, binnen je sport, in uit en hoe is dit ontstaan?
Ik turn sinds mijn zesde en dat is niet altijd even soepel gegaan. Ik ben vroeger erg onzeker geweest en had op wedstrijden weinig zelfvertrouwen. Daardoor maakte ik altijd grote fouten op mijn wedstrijden. In de loop der jaren ben ik steeds zelfverzekerder geworden, Hierdoor ben ik stabieler gaan turnen en ik vind dat mijn sterkste punt. Daarnaast ben ik een goede meerkamp turnster.

Wat maakt jouw sport zo leuk en interessant?
Turnen is een veelzijdige sport.Bij turnen gebruik je alle spieren in je lichaam en daarom heb je veel kracht nodig. Naast kracht is lenigheid en netheid ook heel belangrijk. Een onderdeel kan alleen uitgevoerd worden met de juiste techniek, want anders heeft het weinig kans van slagen. Ik heb door de sport zelfvertrouwen en veel doorzettingsvermogen gekregen. Om oefeningen in elkaar te zetten moet je tactisch nadenken, want je kunt wel een moeilijk onderdeel uitvoeren, maar dan moet dat onderdeel ook mooi uitgevoerd worden.

Wat is je mooiste/leukste sportherinnering?
Afgelopen seizoen ben ik derde geworden op het toestel sprong op het NK. Een medaille op het Nederlands Kampioenschap is waar ik van droomde. Ik was heel gelukkig toen ik zag dat ik derde was geworden, tranen rolden over mijn wangen van geluk.Toen ik mij had geplaatst voor de toestelfinale NK, ben ik hard gaan trainen. Ik deed één van de mooiste sprongen die ik ooit had gedaan en dat leverde een bronzen medaille op. Door deze prestatie ben ik dit jaar genomineerd voor Sportvrouw van Schouwen-Duiveland 2017. Dit is een enorme eer voor mij en dit maakt het plaatje helemaal compleet.

Hoe combineer je sport in je leven?
Ik ben erg gewend aan het drukke leven. Ik vind turnen erg leuk en daardoor doe ik het graag in mijn vrije tijd. Naast turnen ga ik naar school en dat is soms lastig te combineren, maar door goed te plannen kom je al een heel eind. In mijn planning probeer ik naast mijn baantje, school en turnen ook tijd vrij te maken voor vriendinnen en voor mijn vriend. Hij turnt zelf ook, waardoor ik hem ook tijdens trainingen zie.

Hoe zie je de toekomst voor je?
Ik wil dit jaar het NK bereiken en ik hoop me daar bij de top tien te turnen. Dit zal een plek opleveren voor het NK in Ahoy en dat lijkt mij heel gaaf. Daarnaast hoop ik dat ik fit blijf en geen blessures krijg.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox