De kopgroep in actie. FOTO: Remon Stroomer
De kopgroep in actie. FOTO: Remon Stroomer

Mountainbike strandrace blijkt loodzware finale

  Sport

Op zondag 4 februari is in Renesse de KOGA strandrace verreden. Het evenement was de finale van de KNWU strandracecompetitie 2017/2017. Het werd een zware race.

RENESSE - Heenweg naar het keerpunt sloeg het peloton al snel in groepen uiteen. Er werd enorm hard gereden, met de wind in de rug. Diverse mannen uit de kopgroep moesten lossen, het moordende tempo eiste zijn tol. Bij het keerpunt kwam een groep van zes mannen aan: Bram Rood, Ronan van Zandbeek, Ramses Bekkenk, Bram Imming en, de later aangesloten, Rick van Breda en Thijs Zonneveld. Terugweg met de stevige wind op kop moest Imming passen. De laatste vijf reden zo naar de meet, waar Van Zandbeek en Zonneveld, de winnaar in 2017, vanwege hun sprinterskwaliteiten de beste kansen zouden hebben. Zonneveld had veel gegeven en kon zich niet meer met de sprint om de winst bemoeien. Van Zandbeek pakte de winst.

Bij de dames won Pauliena Rooijakkers, voor Yvonne de Jong en Willemiek Meinders. Zij kwamen afzonderlijk binnen. Zowel de toppers als de recreanten spraken vanwege de harde wind en de kou van een zware editie. De KOGA Beachrace was de afsluitende wedstrijd van de KNWU Strandracecompetitie 2017/2018. Ook is de het evenement het Zeeuws kampioenschap. Thijmen van de Vrede en Anne van de Swaluw namen het Zeeuws kampioenschapstricot mee naar huis.

Meer berichten