Logo onseilandschouwen.nl


De DELTA Ride for the Roses kent net als vorig jaar, twee centra te weten Goes en Terneuzen. In Goes kent het festijn een jubileum, de tochten worden voor de tiende keer georganiseerd. FOTO: PR
De DELTA Ride for the Roses kent net als vorig jaar, twee centra te weten Goes en Terneuzen. In Goes kent het festijn een jubileum, de tochten worden voor de tiende keer georganiseerd. FOTO: PR (Foto: )

DELTA Ride for the Roses weer in trek!

  Sport

Het weekend van 8, 9 en 10 juni staat weer volledig in het teken van fietsen in de strijd tegen kanker. Met toertochten over diverse afstanden is er voor iedereen wel weer een tocht bij die te fietsen moet zijn.

De DELTA Ride for the Roses kent net als vorig jaar, twee centra te weten Goes en Terneuzen. In Goes kent het festijn een jubileum, de tochten worden voor de tiende keer georganiseerd. In Terneuzen begint men dit jaar aan de tweede editie.

Ladies Night Ride

Het spektakel kent traditioneel de aftrap in Goes op vrijdagavond 8 juni met de DELTA Ladies Night Ride over afstanden van 15 en 30 kilometer. De opbrengst van deze ritten is separaat bestemd voor medische onderzoeken aangaande baarmoederhalskanker. De start is om 19.00 uur op de Grote Markt in Goes en de avond wordt opgevrolijkt door twee talentvolle Zeeuwse zangers, Bram Houg en Vera de Koster.

Traditionele toertochten

Op zaterdag 9 juni volgt deel twee van het evenement, met de traditionele toertochten over 25, 50, 80 en 120 kilometer vanuit Goes. Bijna alle routes zijn dit jaar uitgetekend in de mooie Zak van Zuid Beveland. De deelnemers op de langste afstand, veelal ervaren fietsers, zoeken vanuit 'De Zak' eerst de regio Bergen op Zoom op, waarna terug richting Zeeland wordt gefietst via Tholen en de prachtige Oesterdam. De fietsers voor de 80 kilometer rijden (globaal beschreven) van Goes naar Nisse, Baarland, 's-Heerenhoek, Vlissingen en via Lewedorp terug naar Goes. De route van de 50 kilometer is uitgezet tussen Goes en Waarde en de 25 kilometer-route loopt vooral ten zuiden van Goes door de mooie Poel.

Op zondag 10 juni tenslotte speelt het laatste deel van de DELTA Ride for the Roses zich af in Zeeuws Vlaanderen, waar de langere routes van 80 en 120 kilometer uitgezet zijn richting het westen (Aardenburg) en de kortere routes zijn uitgetekend richting het oosten van Zeeuws Vlaanderen (richting Kloosterzande).

De organisatie heeft de traditionele bekendmaking van de opbrengst dit jaar een uur vervroegd. Om 15.00 uur zal in Goes aan de Zeelandhallen de tussenstand bekend gemaakt worden, terwijl een dag later op hetzelfde tijdstip in Terneuzen het eindbedrag wereldkundig wordt gemaakt. Vorig jaar bracht het weekend een bedrag op van 150.000 euro. Zoals bekend komen de gelden ten goede van het KWF. Dit jaar ondersteunt KWF van o.a. deze gelden onderzoeken naar hersenkanker.

Er hebben zich tot begin mei al bijna 4000 deelnemers aangemeld! Uiteraard kan er nog steeds voor het evenement worden ingeschreven. Dat kan digitaal via de websitewww.deltaridefortheroses.nl en op de dag van het evenement zelf in de Zeelandhallen (Goes) en het stadskantoor (Terneuzen). Alle benodigde informatie is op deze website te vinden.

Meer berichten
Shopbox