Er kan weer drie dagen achter elkaar hardgelopen worden op bijzondere plekken in Zeeland. FOTO: PR
Er kan weer drie dagen achter elkaar hardgelopen worden op bijzondere plekken in Zeeland. FOTO: PR (Foto: PR Hardloopdriedaagse)

Zeeuwse Hardloop3Daagse start in eeuwenoud Fort Rammekens

  Sport

Drie dagen achter elkaar hardlopen op bijzondere plekken in Zeeland. Dat kan tijdens de derde editie van de Zeeuwse Hardloop3Daagse die op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus is.

RITTHEM - Het evenement begint op vrijdag met een loop in vanuit Fort rammekens in Ritthem. Zaterdag staat de Halve Marathon van Burgh-Haamstede op het programma. Op zondag kunnen de deelnemers op Neeltje Jans kiezen tussen 7.5 en 15 kilometer.

inschrijven

Inmiddels hebben zo'n 150 atleten zich ingeschreven voor het evenement. Daarmee is het bijna uitverkocht. Deelnemers komen uit heel Nederland, maar er staan ook opvallend veel Belgen aan de start. Wie nog mee wil doen kan tot en met 10 augustus inschrijven via www.hardloop3daagse.nl Op de dag zelf is er een na-inschrijving, maar het aantal startnummers is dan beperkt.

Programma

Vrijdag is de start om 16.00 uur in Fort Rammekens te Ritthem; de te lopen afstand is 7 kilometer. zaterdag is de start om 12.00 uur aan de Adriaan van de Weijdeweg in Burgh-Haamstede en dara bedraagt de te lopen afstand 21 km. Zondag tenslotte klinkt het startschot om 10.00 uur op Neeltje Jans, bij strandpaviljoen Atlantis. De te lopen afstanden zijn daar 7,5 of 15 kilometer.

Meetups

Tijdens de Hardloop3Daagse vinden Meetups plaats. Vrijdag in Fort Rammekens gaat Marcel van der Kuil van Running20/20 in gesprek met ex-topatleet, looptrainer en podoloog Mauricio Gonzalez en met atleet en winnaar marathon Zeeuws-Vlaanderen Erwin Harmes. Hierbij kunnen de aanwezigen uiteraard ook vragen stellen. Zaterdag legt sportdiëtiste Vera Wisse uit hoe zij voeding optimaal aan laat sluiten bij de wensen van de (gedreven) sporter. Dit doet ze om 14.00 uur in Lunchboerderij Molenberg, Hogeweg 53, 4328 PB Burgh-Haamstede. Zondag 26 augustus vanaf 12.00 uur gaat het over 'Going Run'derground!' Op de locatie van de finish van de laatste dag bij strandpaviloen Atlantis zal deelnemer en vrijwilliger Martijn de Vries uitleggen wat hem bewogen heeft om in Zeeland te starten met de loopgroep Runderground. dat doet hij bij strandpaviljoen Atlantis op Neeltje Jans.

Meer berichten