Zeeuwse profs fietsen mee met derde DELTA StrandRide

  Sport

Op zaterdag 29 december wordt de derde DELTA StrandRide georganiseerd met de start om 10.00 uur vanaf de Brouwersdam. De deelnemers kunnen kiezen uit de 20 en 40 km.

BROUWERSDAM - Bij de 40 km route rijden onder andere Brian van Goethem, Nick van der Lijke, Koos Moerenhout en ook Marco Minnaar mee. Een prachtig team van (oud) profrenners fietsend voor het KWF. De mannen hebben sinds de eerste StrandRide de smaak van het strandrijden te pakken.

Ten opzichte van vorig jaar heeft de organisatie wijzigingen doorgevoerd, in de hoop hiermee nog meer deelnemers te enthousiasmeren. Het evenement is verplaatst van de donderdag naar de zaterdag, start een halfuurtje later, het inschrijfgeld is verlaagd naar 15 euro per persoon, de start is na 50 meter verhard tot Strandpaviljoen Perry's en ook bij de finish. Ook zal de route in bos en duinen met roze pijlen worden uitgepijld.

Iedereen kan deelnemen, alle niveaus. Staatsbosbeheer heeft aan de organisatie gevraagd de deelnemers te attenderen op de kwetsbare natuur. Hiermee doelt Staatsbosbeheer op de nieuwe duintjes op het Verklikkerstrand tussen de overgang van Strandpaviljoen de Zwaluw en de duinovergang bij Camping de Duinhoeve. Dit is een traject van bijna 3 kilometer. De deelnemers dienen de transportroute te volgen. De oude en nieuwe duinen zijn no go area. Er zijn tijdens de StrandRide Boa's aanwezig om toezicht te houden op een correcte passage over het strand. "Het is de eerste maal in het drie jarig bestaan van de StrandRide dat de organisatie hiermee te maken krijgt. Wij zullen via allerlei communicatiekanalen de deelnemers en vrijwilligers op het advies van Staatsbosbeheer attenderen. Wij respecteren de natuur": aldus voorzitter Eddie Bogaert.

Aanmelden kan via www.strandride.nl/inschrijven.

Meer berichten