Foto:

Medailles tijdens de kampioenschappen

  Sport

GV Delta Sport turnsters Anne-Li Slootmaker (tweede divisie senior) en Fleur Just (tweede divisie junior) uit Zierikzee hebben de regio meerkamp kampioenschappen gewonnen tijdens de turnwedstrijden in het Sportcentrum Boulevard. Slootmaker debuteerde als senior en overtroefde de Brabantse en Zeeuwse turnsters.

ZIERIKZEE - Het erepodium kleurde blauw doordat clubgenoot Marika Padmos de tweede plaats wist te veroveren. Anna Jendrusch stond lang als nummer drie na drie turnonderdelen maar werd toch nog na de sprongenserie net gepasseerd en moest genoegen nemen met een vierde plaats. Junior Just turnde een uitstekende meerkamp en liet haar Zeeuwse en Brabantse concurrenten achter zich. Bij de tweedaagse turnwedstrijden werd er voor Delta Sport nog meer eremetaal gewonnen. Senna Vrijland (vierde divisie junior) won het toernooi bij de eerste kwalificatiewedstrijd.

Sterre Bosma turnde bij de jeugd 1 N4 een uitstekende meerkamp en mocht de zilveren medaille ontvangen. Bij de pupil 1 D2 was het Deniz Vaane die her ereschavot mocht beklimmen voor de bronzen plak.

Met zes medailles waaronder drie gouden plakken keek Delta Sport tevreden terug op haar goed georganiseerde thuiswedstrijd. Vierhonderd turnsters en ruim achthonderd toeschouwers zorgden voor een enorme toeloop naar het sportcentrum.

In Oudekerk aan de IJssel heeft GV Delta Sport turner Niels Grinwis een knappe tweede plaats behaald bij de vierde divisie junioren. Hij bleef slechts op de zes turnonderdelen met dertiende punt verwijderd van de overwinning. Bij de instap vierde divisie eindigde Tabesh Gerami als vierde gevolgd door zijn clubgenoten Silas Hulskens (zesde), Jack ten Hove (zevende) en Bart Haspels als achtste van de 21 deelnemers. De wedstrijd telde als plaatsingswedstrijd voor de landelijke KNGU bondstitel.

Meer berichten