turnwedstrijden in Leusden en Terneuzen

  Sport


Drie turnsters van GV Delta Sport hebben zich tijdens de halve finale meerkamp in Leusden gekwalificeerd tot deelname aan de landelijke finale Nederlandse kampioenschappen.

Marika Padmos (2e divisie senior) turnde een mooie meerkamp wat werd beloond met een zilveren medaille. Tevens mag de 23-jarige turnster uit Brouwershaven haar nationale titel op de balkoefening verdedigen bij de toestellenfinale op 25 en 26 mei in Duiven. Fleur Just (2e divisie junior) kwam op de meerkamp ook terecht op het erepodium met een zilveren plak. Just uit Zierikzee turnde een zeer stabiele meerkamp tussen de grote concurrentie. Tessa Roggeband (3e divisie junior) eindigde op de meerkamp als 8e wat net voldoende was voor deelname aan de finale. Anna Jendrusch (2e divisie senior) uit Scharendijke eindigde als 9e en zit voor de finale in de wachtkamer als eerste reserve. Floor Raats (3e divisie junior) behaalde een ticket voor de toestellenfinale NK op de vloeroefening.

Het was tevens een druk wedstrijdweekend voor de Delta Sport turnsters. In Terneuzen was de strijd voor regiokampioenshappen (Brabant/Zeeland) op de toestellen. Floor Raats won daar de vloeroefening en pakte zilver en brons op respectievelijk de brug- en sprongenoefening. Voor Zena Weijers was er zilver op de sprong en brug. Joni Nobels behaalde een 2e plaats op de vloer en Xin Da van der Wekken won bronzen medaille op de brug. Een dag eerde was de 2e kwalificatiewedstrijd voor plaatsing regiofinale meerkamp. In de 4e divisie won iris van der Meer (instap) de meerkamp en clubgenoot Saphira van Dam werd 3e. Het erepodium in sportcomplex De Vliegende Vaart werd ook blauw gekleurd bij de pupil1 D3 met winst voor Norah van Weelden en tweede plaats voor Leonie Vrolijk. In de 6e divisie junior was de eerste plaats voor Suusje Baart en Mila Radecke eindigde als tweede. Bij de pupil 2 D2 was er een zilveren medaille voor Senne Groenendijk. In totaal waren 32 DS-turnsters op de wedstrijden in Leusden en Terneuzen actief die in totaal 16 ereplaatsen bezetten.

Meer berichten