De Looze op podium met brons

  Sport

GV Delta Sport turner Stan de Looze is ook in de derde kwalificatiewedstrijd meerkamp op het erepodium gehuldigd. De Looze, 2e divisie junior, pakte een zeer knappe bronzen medaille nadat hij ook in de vorige wedstrijd in Amsterdam en Enschede bij de top drie eindigde.

ZIERIKZEE - Hiermee heeft de talentvolle turner een plaats afgedwongen voor de Nederlandse kampioenschappen op 25 mei in Alkmaar. Door zijn individuele sterke prestaties op de zes turnonderdelen is hij op 26 mei geplaatst op de NK-toestellen finale. Daar mag hij vloer, sprong, voltige en rek uitvoeren. Tevens is hij 1e reserve op de toestellen ringen en brug. Onder leiding van trainster Jutta Padmos turnde De Looze in Waalwijk weer een ijzersterke meerkamp waar hij in totaal 65.100 punten kreeg van de landelijke juryleden.

Uitslag: Totaal 65.100 punten, vloer 11.400 (3e), voltige (10.350 (2e), ringen 10.950 (10e), sprong 10.550 (13e), brug 11.100 (8e), rek 0.750 (6e).

In Waalwijk was de bondsfinale KNGU voor de 4e divisie heren turnen en daar eindigde Delta Sport-turner Niels Grinwis (jeugd) als veertiende.

Tijdens de regiofinale 4e divisie in Goes is Delta Sport turnster Iris van der Meer regiokampioen meerkamp geworden bij de instap. Haar clubgenoot Ilse de Ronde werd de nummer drie van Brabant zuid en Zeeland. Zes turnsters plaatsen zich voor de districtsfinale (Limburg, Brabant en Zeeland). Naast Van der Meer en De Ronde ook Saphira van Dam (instap), Rosanne Mol, Tara Zweedijk en Indy Smits (allen 4e div. jeugd).

Meer berichten