Foto:

Tiende editie van Giro di Schouwen-Duiveland

  Sport

ZIERIKZEE - De tiende editie van Giro di Schouwen-Duiveland is een feit op zondag 4 augustus. Alle deelnemers fietsen tegen de klok in. De 25 km, 50 km en de 100 km starten richting het oosten. Alle deelnemers komen ook weer terug via het westen van de Nieuwe Haven (Molen) van Zierikzee. De start en finish zijn voor Café De Gekroonde Suikerbiet. Jaarlijks zijn er meer dan 800 deelnemers uit alle windstreken. Het startschot zal dit jaar, voor de laatste keer, worden gegeven door burgemeester Gerard Rabelink samen met Marcel Willemse van Boerderij Molenberg uit Burgh-Haamstede. Marcel heeft de eerste Giro di Schouwen-Duiveland georganiseerd in 2010. Speciale gasten Gaby Minneboo en Martin Venix. De routes zijn beschikbaar in .gpx en uitgeschreven in PDF, terug te vinden op www.girodischouwen-duiveland.nl/routes Inschrijven kan op zondag 4 augustus vanaf 7.30 uur, voor 10 euro.

Er zijn dit jaar drie goede doelen: Elmer van Boven zet zich als ambassadeur in voor Stichting Opkikker, Fenna Kempe zamelt geld in voor een onderzoek naar Slokdarmkanker, Theo Schouwenaar zet zich in voor de Stichting DELTA Ride for the Roses Zeeland.

Zaterdagavond 3 augustus is er vanaf 18.00 uur een feestje in De Biet. Je kunt dan genieten van een overheerlijke Biethap, een Giro/Biet Wielerquiz en een leuke live-band. Voor deelname aan de Wielerquiz dient men te voren in te schrijven met een team van 2-4 deelnemers middels een mailtje naar info@cafedebiet.nl ovv Wielerquiz. Deelnemen kost 5 euro per persoon.

Meer berichten