Van 9 tot en met 13 oktober is er voor de vijfde keer op rij het DAM-X Event bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam.
Van 9 tot en met 13 oktober is er voor de vijfde keer op rij het DAM-X Event bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. (Foto: )

EK Freestyle Windsurfen op de Brouwersdam

  Sport

Van 9 tot en met 13 oktober is er voor de vijfde keer op rij het DAM-X Event bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. DAM-X staat in het teken van zien, doen en beleven.

BROUWERSDAM - De windvoorspellingen zien er veelbelovend uit voor de EK wedstrijden komende week. Alle toppers hebben zich weer aangemeld voor het evenement op de Brouwersdam. Yentel Cears, degene die altijd traint op Brouwersdam en afgelopen week in Duitsland benoemd is tot wereldkampioen, staat op de startlijst. Ook onze lokale held uit Zierikzee en winnaar van vorig jaar, Davy Scheffers, ontbreekt niet. Daarnaast varen de besten ter wereld mee en strijden om de winst van het DAM-X Event wat deel uitmaakt van de European Freestyle Pro Tour.
Naast deze gave sprongen op het water worden er nog een hoop side events georganiseerd zoals de DAM-X Slalom, Run by Night, Friday Night Event, DAM party X, Boardsport- & Foodmarket en zijn er activiteiten voor iedereen.
Zo wordt op vrijdagavond tijdens het Friday Night Event de Run by Night georganiseerd. Een 5 kilometer hardloopwedstrijd met een verlicht parcours langs het Grevelingenmeer. Na deze run is er live muziek en de grote Night Show om 21.30 uur.
Het hele weekend kun je genieten van ZekerZeeuws foodtrucks, boardsportmarket en activiteiten als windsurfen, zeilen, waterjumpen, SUP'en. Het evenement is gratis.

Meer berichten