Oliver Wind: "Onze kracht is dat we een online winkel hebben, maar dat de mensen bij ons langs kunnen komen op afspraak om ringen te passen en te zien hoe het staat." FOTO: Marieke Mandemaker
Oliver Wind: "Onze kracht is dat we een online winkel hebben, maar dat de mensen bij ons langs kunnen komen op afspraak om ringen te passen en te zien hoe het staat." FOTO: Marieke Mandemaker (Foto: )

'Goed advies geven vind ik het allerbelangrijkste'

  Zakelijk

Wanneer je bedrijf De Trouwringenspecialist heet, is het eigenlijk in een keer duidelijk waar je verstand van hebt. Maar Oliver Wind heeft nog genoeg te vertellen over zijn zaak.

Mariska den Hartog

NIEUWERKERK – Zo'n vijf jaar geleden startte hij online met De-Trouwringenspecialist.nl en sinds kort is hij neergestreken in de voormalige huisartsenpraktijk in Nieuwerkerk met een trouwringen showroom. "Onze kracht is dat we een online winkel hebben, maar dat de mensen bij ons langs kunnen komen op afspraak om ringen te passen en te zien hoe het staat. Goed advies geven vind ik het allerbelangrijkste." Dames en heren met trouwplannen kunnen een afspraak maken bij de Trouwringenspecialist en krijgen dan twee uur lang de volledige aandacht. Een voordeel ten opzichte van de juwelier. Oliver: "Natuurlijk wil ik niet alle zaken over één kam scheren, maar bij de juwelier is het vaak druk en staan er meer mensen achter je die geholpen willen worden. Het assortiment trouwringen is beperkt en je moet hopen dat iemand je helpt die er echt verstand van heeft. Bij ons heb je de keuze uit 1500 paar ringen en kun je een afspraak maken wanneer het jou uitkomt, ook 's avonds. Overigens hebben we in de showroom alleen maar dummy's voor de veiligheid." Was het voorheen meestal een gladde, soms wat bolle klassieke ring van goud of platina, tegenwoordig kun je uit veel meer materialen kiezen. "Nog steeds zie je veel witgouden ringen of een combinatie met geel goud of rosé goud, maar wij hebben bijvoorbeeld ook ringen van carbon of titanium. Een trend die je nu ziet, is dat er voor de witgouden herenring een zwarte diamant wordt gekozen. Graveren doet trouwens iedereen wel. Al is het maar dat je even kunt spieken wat ook alweer de juiste datum was," vertelt Oliver lachend. De trouwringenspecialist wordt heel blij van dit werk. "Het grappige is dat mannen en vrouwen vaak uiteenlopende dingen mooi vinden. Het is aan mij om dat bij elkaar te brengen. Het belangrijkste is dat ze tevreden de deur uit gaan."

Meer berichten