Lizette van de Velde bij het bord voor haar autozaak aan de Kuijerdamseweg in Ellemeet. FOTO: Gerrit van Loon
Lizette van de Velde bij het bord voor haar autozaak aan de Kuijerdamseweg in Ellemeet. FOTO: Gerrit van Loon (Foto: )

'Ik houd ervan om risico's te nemen'

  Zakelijk

Wie Ellemeet kent, kent Autohandel Cars for Sale van Lizette van de Velde. Mensen lopen na het tanken even binnen voor een bakkie koffie of om wat te ouwehoeren. Dat sociale stukje gaat de eigenaresse straks wel missen. Na twaalf jaar doet ze haar autohandel van de hand. "Ik ben van het opbouwen."

door Gerrit van Loon

ELLEMEET – Het bord met de mededeling van verkoop stond nog maar een dag voor de zaak aan de Kuijerdamseweg of de reacties vlogen al binnen. Ook via internet, waar de autohandel wordt aangeboden, komen reacties binnen. De autohandel werd zelfs even trending. Lizette kan er wel om lachen. Ze is toe aan een nieuwe uitdaging.

Wat dat wordt, wil ze nog niet helemaal prijsgeven. "Begin 2019 kan ik er meer over vertellen. Het is iets in de toeristenbranche", licht ze een tipje van de sluier op.

"En het wordt iets unieks op het eiland." Ze denkt even na, maar weet het dan zeker: "Iets wat er nog niet is op het eiland Schouwen-Duiveland."

Handelsgeest heeft er bij Lizette altijd wel in gezeten. In haar jeugd op de gele boerderij bij Morriaanshoofd groeide ze op tussen de caravans, heftrucks en auto's. Achter feestcafé Crazy, dat ze vroeger runde, werd ook in auto's gehandeld.

"Ik houd ervan om risico's te nemen. Een zaak vanaf de grond af op te bouwen. Ik neem dus geen kant en klare zaken over. Iets vanaf niets tot een mooi geheel maken, daar ben ik nu voor mijn nieuwe uitdaging ook mee bezig. Het opbouwen van iets nieuws, daar ligt mijn passie."

Haar autohandel heeft veel mogelijkheden. Op het terrein bevindt zich ook de onbemande benzinepomp zonder shop. Die is altijd geopend, betaling geschiedt door middel van een pinautomaat. Dat tankstation is momenteel verhuurd aan Sakko, maar kan in de toekomst eventueel bij de autozaak gehuurd worden, weet Lizette.

Dit jaar zijn ook het dak én de isolatiepanelen aan de binnenzijde van de zaak vervangen. De wasbox naast het pand is ook vierentwintig uur per dag te gebruiken.

"In ons dorp is de wasbox zeer in trek bij autobezitters, maar ook zeker bij toeristen voor het wassen van hun caravans, campers of boten. Je ziet ook trekkers en vrachtwagens komen wassen", aldus Lizette.

De zaak beslaat een fors oppervlakte. Het pand telt binnen ongeveer een totaal van 425 vierkante meter. De begane vloer is 350 vierkante meter, de eerste verdieping is 75 vierkante meter. De garagevloer is grotendeels een vloeistofdichte vloer. Het pand beschikt over een grote roldeur. Bij de ingang zitten dubbele opslaande deuren.

Van Cars for Sale maakte ze een begrip in Ellemeet. Op het drukste knooppunt, naast het eetcafé en een Home & Lifestylezaak is de autohandel een inloophuisje geworden.

"Een sociaal gebeuren op dit stukje eiland", vertelt Lizette, die samen met haar vrouw in Scharendijke woont. "Mensen komen hier voor of na het tanken een bakje koffie doen. Of zonder te tanken. Beetje ouwehoeren. Je kent het wel. Dat gedeelte ga ik wel erg missen. Maar that's the price to pay", aldus Lizette van de Velde.

Meer berichten