Van links naar rechts
Van links naar rechts (Foto: Jan de Graaf)

Kindercoaches Zierikzee bundelen hun krachten

  Zakelijk

Leontien Mineur van Happykids-Zeeland, Lenneke de Graaf van JIJ en Judith Littel van PuBRS! bundelen hun krachten als kindercoach voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Zij zijn alle drie gevestigd in Zierikzee en ieder heeft haar eigen specialisatie en werkwijze.

ZIERIKZEE - Leontien coacht kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar en hun ouders. Lenneke coacht kinderen vanaf 8 jaar en Judith begeleidt tieners tussen de 11 en 18 jaar. Deze samenwerking is ontstaan uit de wens om het vak Kindercoaching meer bekendheid te geven. Er blijkt een dringende behoefte te bestaan aan (extra) begeleiding van kinderen op mentaal, emotioneel en cognitief vlak

Ouders kunnen een beroep doen op een kindercoach om te voorkomen dat problemen bij het kind en/of binnen het gezin verergeren. Op deze manier wordt er preventief gewerkt. Bij problemen als b.v. een gebrek aan zelfvertrouwen, (faal) angst, slechte cijfers op school, niet weten hoe te leren, boosheid, verdriet bij scheiding, gepest worden, slaapproblemen, gedragsproblemen, rouw en verlies kan ondersteuning van een kindercoach gewenst zijn. Kindercoaching is een kortdurende en praktische begeleiding, waarvoor geen verwijzing van de huisarts nodig is.

Tijdens de coaching wordt gekeken naar wat een kind nodig heeft en daar wordt de begeleiding op afgestemd. Samen met de coach ontdekt het kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Op deze manier wordt er aan zelfvertrouwen en benodigde vaardigheden gewerkt, waarbij er vanuit wordt gegaan dat het antwoord in het kind zelf zit.

In het voorjaar van 2019 zullen de kindercoaches een evenement organiseren voor de jeugd en hun ouders, waarbij gezondheid en welzijn centraal zullen staan. Ook zullen zij geregeld andere initiatieven organiseren waardoor ouders en kinderen in de gelegenheid kunnen komen om kennis te maken met kindercoaching.

Voor meer informatie kijk op www.happykids-zeeland.nl, www.jij-kinderenjeugdcoaching.nl en www.pubrs.nl

Meer berichten