Maar liefst 593 leerlingen  bezoeken op Girlsday 31 Zeeuwse bedrijven. FOTO: PR Girlsday
Maar liefst 593 leerlingen bezoeken op Girlsday 31 Zeeuwse bedrijven. FOTO: PR Girlsday (Foto: PR Girlsday)

Bedrijven bezoeken op de Girlsday 2019

  Zakelijk

ZEELAND - Maar liefst 593 leerlingen bezoeken tijdens de Girlsday 2019, donderdag 11 april, 31 bedrijven verspreid over heel Zeeland.

Doel van deze dag is de meisjes te laten zien en ervaren dat er ook voor hen veel kansen en uitdagingen zijn in de technische sector. Die veelomvattender is dan de meeste meiden denken.

Bij het NIOZ in Yerseke leren de deelneemsters over het belang van een goede kwaliteit van het zeewater. Bij Cargill in Sas van Gent ervaren de meisjes dat de procesindustrie van groot belang is voor ons voedsel en dus voor ons dagelijks leven. En dat de zorgsector vol zit met technische hoogstandjes zien ze bij het ADRZ in Goes en het ZRTI in Vlissingen.

Het bedrijfsleven zit te springen om jonge talenten en laat die graag – voordat ze keuzes gaan maken – op een goede manier kennis maken met de wereld van techniek. En zo ervaren dat de technische sector veel meer omvat dan zij vaak in eerste instantie denken en op tal van momenten ook tevoorschijn komt in hun dagelijks leven.

Op deze manier ontdekken de leerlingen op een goede wijze hun talenten en kunnen ze verder ontwikkelen, zodat de regionale arbeidsmarkt over enkele jaren weer een nieuwe lichting technici rijker is.

Meer berichten