Lianne Verwest met zoontje Jona (3) op de camping bij de auto. Achteraan zitten Harry Kostense en zijn vrouw. FOTO: Gerrit van Loon
Lianne Verwest met zoontje Jona (3) op de camping bij de auto. Achteraan zitten Harry Kostense en zijn vrouw. FOTO: Gerrit van Loon (Foto: )

Camping De Heuvel heeft een haal- en brengservice voor CAS

  Zakelijk

Lianne en Patrick Verwest van Camping De Heuvel in Kerkwerve spelen handig in op Concert at Sea (CAS). Ze hebben een haal- en brengservice in het leven geroepen. In haar eigen auto worden campinggasten naar het concert op de Brouwersdam gebracht en later weer opgehaald. "Er gaat een emmertje mee in de auto."

door Gerrit van Loon

KERKWERVE – Het CAS-weekend betekent voor Schouwen-Duiveland veel drukte op de wegen, afgeladen parkeerplaatsen en volle campings. "Onze haal- en brengservice is praktisch erg handig. Hoeven de gasten zelf niet na te denken over hun vervoer en kunnen ze ook een drankje nemen. In eerste instantie ga ik het met mijn eigen auto, waar zeven mensen in kunnen, regelen. Wordt de animo te groot dan kan ik andere vervoersmiddelen inschakelen, zoals een busje", vertelt Lianne Verwest.

Ze is zelf de eerste edities naar CAS gegaan en houdt van Nederlandstalige muziek. "In de auto gaan cd's mee. Een beetje afhankelijk van welke artiesten er welke avonden spelen. En er gaat natuurlijk een emmertje mee", lacht Lianne. Ze zal de drie avonden met een telefoon naast zich alert zijn. "Gasten kunnen het koud krijgen of geen zin meer hebben, dan kunnen ze bellen of ik hen kan komen ophalen. Dat hoort erbij. Ze betalen trouwens per persoon wel een bedrag voor deze service. Het zit niet bij de kampeerkosten inbegrepen."

Wie de concertgangers uit zal zwaaien is campinggast Harry Kostense (56) uit Renesse. Hij is één van de eerste editie geweest, maar vindt het maar een herrie allemaal. Niets voor hem. "Als de wind gunstig staat, kun je het hier op de camping ook horen." Kostense heeft een eigen groenbedrijfje en komt op de minicamping aan de Heuvelsweg tot rust.

Camping De Heuvel heeft 25 plaatsen. Twee jaar geleden kwamen Lianne en Patrick dit op hun pad tegen. Lianne werkte in de psychiatrische hulpverlening, Patrick werkt voor een hoveniersbedrijf. Ze woonden met zonen Boaz (9), Izak (6) en Jona (3) in Zierikzee en wilden groter wonen, ook vanwege de mantelzorg aan ouders. "Maar zo groot en met een bestemming van camping er op hadden we niet voor ogen."

"We zijn nu een jaar in bedrijf en met Hemelvaart zitten we bommetje vol. Dat vind ik wel spannend. Gelukkig helpen de kinderen mee met boodschappen of spullen naar het veldje te brengen. Dat zit er al vanaf kleins af aan in."

Concert at SEA vindt plaats op donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2019 op de Brouwersdam. Zowel aan de Noord als Zuidzijde van het festivalterrein is een Kiss & Ride-locatie om personen veilig af te zetten. Je loopt binnen enkele minuten naar het festivalterrein.

Meer berichten